
Składniki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
150
0.5 szklanki
2 sztuki
1
80 gramów
1 pęczek
20 gramów
400 gramów
1
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczoną w mleku bułkę odciśnij, a następnie rozetrzyj. Utrzyj żółtka z masłem, dodaj rozdrobnioną bułkę, roztartą mini kostkę Knorr i pieprz, dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Koperek posiekaj i dodaj do masy.
Krok 3
Mięso rozbij na cienkie plastry (mają wyjść dwa - jeden wieprzowy, drugi cielęcy), każdy kawałek posmaruj przygotowanym farszem.
Krok 4
Ułóż jeden na drugim, zroluj mocno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką wymieszaną z majerankiem i obsmaż na oliwie. Wstaw w brytfannie do gorącego piekarnika (180 stopni), wlej 150 ml białego wina i łyżkę masła. Piecz ok 40 minut. Po upieczeniu podawaj z wytworzonym sosem, mięso krój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej