
Składniki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
150
0.5 szklanki
2 sztuki
1
80 gramów
1 pęczek
20 gramów
400 gramów
1
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczoną w mleku bułkę odciśnij, a następnie rozetrzyj. Utrzyj żółtka z masłem, dodaj rozdrobnioną bułkę, roztartą mini kostkę Knorr i pieprz, dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Koperek posiekaj i dodaj do masy.
Krok 3
Mięso rozbij na cienkie plastry (mają wyjść dwa - jeden wieprzowy, drugi cielęcy), każdy kawałek posmaruj przygotowanym farszem.
Krok 4
Ułóż jeden na drugim, zroluj mocno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką wymieszaną z majerankiem i obsmaż na oliwie. Wstaw w brytfannie do gorącego piekarnika (180 stopni), wlej 150 ml białego wina i łyżkę masła. Piecz ok 40 minut. Po upieczeniu podawaj z wytworzonym sosem, mięso krój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej