Rolada z dwóch mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z dwóch mięs

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

150

0.5 szklanki

2 sztuki

1

80 gramów

1 pęczek

20 gramów

400 gramów

1

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczoną w mleku bułkę odciśnij, a następnie rozetrzyj. Utrzyj żółtka z masłem, dodaj rozdrobnioną bułkę, roztartą mini kostkę Knorr i pieprz, dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Koperek posiekaj i dodaj do masy.

Krok 3

Mięso rozbij na cienkie plastry (mają wyjść dwa - jeden wieprzowy, drugi cielęcy), każdy kawałek posmaruj przygotowanym farszem.

Krok 4

Ułóż jeden na drugim, zroluj mocno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką wymieszaną z majerankiem i obsmaż na oliwie. Wstaw w brytfannie do gorącego piekarnika (180 stopni), wlej 150 ml białego wina i łyżkę masła. Piecz ok 40 minut. Po upieczeniu podawaj z wytworzonym sosem, mięso krój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej