Rolada z dwóch mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z dwóch mięs

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

150

0.5 szklanki

2 sztuki

1

80 gramów

1 pęczek

20 gramów

400 gramów

1

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczoną w mleku bułkę odciśnij, a następnie rozetrzyj. Utrzyj żółtka z masłem, dodaj rozdrobnioną bułkę, roztartą mini kostkę Knorr i pieprz, dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Koperek posiekaj i dodaj do masy.

Krok 3

Mięso rozbij na cienkie plastry (mają wyjść dwa - jeden wieprzowy, drugi cielęcy), każdy kawałek posmaruj przygotowanym farszem.

Krok 4

Ułóż jeden na drugim, zroluj mocno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką wymieszaną z majerankiem i obsmaż na oliwie. Wstaw w brytfannie do gorącego piekarnika (180 stopni), wlej 150 ml białego wina i łyżkę masła. Piecz ok 40 minut. Po upieczeniu podawaj z wytworzonym sosem, mięso krój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybkie spaghetti carbonara
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej