Rolada z dwóch mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z dwóch mięs

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1

400 gramów

40 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

20 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

80 gramów

1

150

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczoną w mleku bułkę odciśnij, a następnie rozetrzyj. Utrzyj żółtka z masłem, dodaj rozdrobnioną bułkę, roztartą mini kostkę Knorr i pieprz, dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Koperek posiekaj i dodaj do masy.

Krok 3

Mięso rozbij na cienkie plastry (mają wyjść dwa - jeden wieprzowy, drugi cielęcy), każdy kawałek posmaruj przygotowanym farszem.

Krok 4

Ułóż jeden na drugim, zroluj mocno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką wymieszaną z majerankiem i obsmaż na oliwie. Wstaw w brytfannie do gorącego piekarnika (180 stopni), wlej 150 ml białego wina i łyżkę masła. Piecz ok 40 minut. Po upieczeniu podawaj z wytworzonym sosem, mięso krój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z dwóch mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej