Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

null

0.2 litra

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr wymieszaj z wodą, doprowadź do wrzenia i wrzuć różyczki kalafiora. Trzymaj na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie odsącz kalafiora.

Krok 2

Mortadele pokrój i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na mortadele połóż kalafior.

Krok 3

Na rozgrzanej margarynie przesmaż mąkę i rozprowadź mlekiem i dopraw do smaku. Wlej do zapiekanki.

Krok 4

Wierzch posyp serem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej