Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

null

0.2 litra

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr wymieszaj z wodą, doprowadź do wrzenia i wrzuć różyczki kalafiora. Trzymaj na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie odsącz kalafiora.

Krok 2

Mortadele pokrój i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na mortadele połóż kalafior.

Krok 3

Na rozgrzanej margarynie przesmaż mąkę i rozprowadź mlekiem i dopraw do smaku. Wlej do zapiekanki.

Krok 4

Wierzch posyp serem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Aromatyczna kasza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej