
Składniki
2 łyżeczki
null
0.2 litra
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
150 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion Knorr wymieszaj z wodą, doprowadź do wrzenia i wrzuć różyczki kalafiora. Trzymaj na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie odsącz kalafiora.
Krok 2
Mortadele pokrój i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na mortadele połóż kalafior.
Krok 3
Na rozgrzanej margarynie przesmaż mąkę i rozprowadź mlekiem i dopraw do smaku. Wlej do zapiekanki.
Krok 4
Wierzch posyp serem.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































