Krem z marchewki z curry i czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krem z marchewki z curry i czarnuszką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W niedużym garnku zagotować 1 litr wody, wrzucić na wrzątek obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki oraz por i cebulę. Gotować ok. 20 minut.

Krok 2

W 0,5 litra gorącej wody rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać curry.

Krok 3

Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji stopniowo dodając jogurt.

Krok 4

Zupę podawać w małych miseczkach, posypaną ziarnami czarnuszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej