
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1.5 litra
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W niedużym garnku zagotować 1 litr wody, wrzucić na wrzątek obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki oraz por i cebulę. Gotować ok. 20 minut.
Krok 2
W 0,5 litra gorącej wody rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać curry.
Krok 3
Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji stopniowo dodając jogurt.
Krok 4
Zupę podawać w małych miseczkach, posypaną ziarnami czarnuszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































