Krem z marchewki z curry i czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z marchewki z curry i czarnuszką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W niedużym garnku zagotować 1 litr wody, wrzucić na wrzątek obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki oraz por i cebulę. Gotować ok. 20 minut.

Krok 2

W 0,5 litra gorącej wody rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać curry.

Krok 3

Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji stopniowo dodając jogurt.

Krok 4

Zupę podawać w małych miseczkach, posypaną ziarnami czarnuszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej