Krem z marchewki z curry i czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z marchewki z curry i czarnuszką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W niedużym garnku zagotować 1 litr wody, wrzucić na wrzątek obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki oraz por i cebulę. Gotować ok. 20 minut.

Krok 2

W 0,5 litra gorącej wody rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać curry.

Krok 3

Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji stopniowo dodając jogurt.

Krok 4

Zupę podawać w małych miseczkach, posypaną ziarnami czarnuszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej