Krem z marchewki z curry i czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z marchewki z curry i czarnuszką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W niedużym garnku zagotować 1 litr wody, wrzucić na wrzątek obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki oraz por i cebulę. Gotować ok. 20 minut.

Krok 2

W 0,5 litra gorącej wody rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać curry.

Krok 3

Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji stopniowo dodając jogurt.

Krok 4

Zupę podawać w małych miseczkach, posypaną ziarnami czarnuszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z marchewki z curry i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowane warzywa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej