Cukiniowe placki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukiniowe placki ziemniaczane

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

90 gramów

2 sztuki

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię, ziemniaki i cebulę zetrzeć - odsączyć nadmiar wody na sicie. Dodać pozostałe składniki - wymieszać. Usmażyć na oleju. (konsystencją powinny przypominać tradycyjne placki ziemniaczane - jeśli są zbyt rzadkie i trudno je usmażyć, dosypać mąki) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej