Cukiniowe placki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukiniowe placki ziemniaczane

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

90 gramów

2 sztuki

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię, ziemniaki i cebulę zetrzeć - odsączyć nadmiar wody na sicie. Dodać pozostałe składniki - wymieszać. Usmażyć na oleju. (konsystencją powinny przypominać tradycyjne placki ziemniaczane - jeśli są zbyt rzadkie i trudno je usmażyć, dosypać mąki) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej