Cukiniowe placki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukiniowe placki ziemniaczane

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

90 gramów

2 sztuki

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię, ziemniaki i cebulę zetrzeć - odsączyć nadmiar wody na sicie. Dodać pozostałe składniki - wymieszać. Usmażyć na oleju. (konsystencją powinny przypominać tradycyjne placki ziemniaczane - jeśli są zbyt rzadkie i trudno je usmażyć, dosypać mąki) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukiniowe placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej