
Składniki
0.5 kilograma
3 łyżeczki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować i posolić.
Krok 2
Ugotowane ziemniaki nie odcedzamy i dodajemy mąke i ubijamy ziemniaki tak, aby stworzyła się jednolita masa.
Krok 3
Z ubitych ziemniaków pormujemy placki i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4
Gotowe Placki smarzymy na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Najlepiej podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej