Składniki
0.5 kilograma
3 łyżeczki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować i posolić.
Krok 2
Ugotowane ziemniaki nie odcedzamy i dodajemy mąke i ubijamy ziemniaki tak, aby stworzyła się jednolita masa.
Krok 3
Z ubitych ziemniaków pormujemy placki i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4
Gotowe Placki smarzymy na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Najlepiej podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej