
Składniki
0.5 kilograma
3 łyżeczki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować i posolić.
Krok 2
Ugotowane ziemniaki nie odcedzamy i dodajemy mąke i ubijamy ziemniaki tak, aby stworzyła się jednolita masa.
Krok 3
Z ubitych ziemniaków pormujemy placki i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4
Gotowe Placki smarzymy na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Najlepiej podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej