placki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

placki ziemniaczane

Autor: cichoola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

Krok 2

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, całe jajko, sól i pieprz.

Krok 3

Wymieszać z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej