placki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

placki ziemniaczane

Autor: cichoola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

Krok 2

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, całe jajko, sól i pieprz.

Krok 3

Wymieszać z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej