
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Krok 2
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, całe jajko, sól i pieprz.
Krok 3
Wymieszać z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej