Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

0.5 kilograma

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa dorzuć do mięsa i dolej około 1 szklanki wody.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i usmaż na oliwie.

Krok 3

Cebulę, paprykę oraz pieczarki pokrój na drobną kostkę. Wszystko razem podsmaż na rozgrzanej oliwie (na osobnej patelni).

Krok 4

Dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Duś na małym ogniu pod przykryciem, do czasu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.

Krok 5

Dodaj trzy łyżki koncentratu pomidorowego i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem, chilli oraz Przyprawa w płynie Delikat Knorr.

Krok 6

Obierz ziemniaki i zetrzyj je na drobnych oczkach do dużej miski. To samo zrób z cebulą.

Krok 7

Dodaj 4 łyżki mąki, pół małej łyżeczki pieprzu i dokładnie wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanej oliwie. podawaj z gulaszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej