PRZEPISY.PL

Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym (placki po węgiersku)

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
38
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka pszenna4 łyżki
  • ziemniaki0.5 kg
  • pieczarki150 g
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego1 szt
  • oliwa
  • Krok 1

    Warzywa dorzuć do mięsa i dolej około 1 szklanki wody.
  • Krok 2

    Mięso pokrój w kostkę i usmaż na oliwie.
  • Krok 3

    Cebulę, paprykę oraz pieczarki pokrój na drobną kostkę. Wszystko razem podsmaż na rozgrzanej oliwie (na osobnej patelni).
  • Krok 4

    Dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Duś na małym ogniu pod przykryciem, do czasu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
  • Krok 5

    Dodaj trzy łyżki koncentratu pomidorowego i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem, chilli oraz Przyprawa w płynie Delikat Knorr.
  • Krok 6

    Obierz ziemniaki i zetrzyj je na drobnych oczkach do dużej miski. To samo zrób z cebulą.
  • Krok 7

    Dodaj 4 łyżki mąki, pół małej łyżeczki pieprzu i dokładnie wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanej oliwie. podawaj z gulaszem.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gulasz węgierski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

663
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
91
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
348
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
606
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe