
Składniki
3 sztuki
2.5 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ZIEMNIAKI OBRAĆ I UMYĆ
Krok 2
NASEPNIE OSTRUGANE I UMYTE ZIEMNIAKI ZETRZEĆ I POŁĄCZYĆ Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW
Krok 3
ROZGRZAĆ PATELNIE Z ODROBINĄ OLEJU
Krok 4
CIASTO NAKŁADAĆ ŁYŻKĄ NA PATELNIE, SMAŻYĆ Z DWÓCH STRON NA ZŁOTY KOLOR SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej