PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY

Autor: kubagie

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2.5 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZIEMNIAKI OBRAĆ I UMYĆ

Krok 2

NASEPNIE OSTRUGANE I UMYTE ZIEMNIAKI ZETRZEĆ I POŁĄCZYĆ Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW

Krok 3

ROZGRZAĆ PATELNIE Z ODROBINĄ OLEJU

Krok 4

CIASTO NAKŁADAĆ ŁYŻKĄ NA PATELNIE, SMAŻYĆ Z DWÓCH STRON NA ZŁOTY KOLOR SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony ryż po chińsku
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej