Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
łatwe
512 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
50 gramów
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, podsmaż w garnku. Zalej gotowym bulionem, dodaj pokrojone w plastry ziemniaki.

Krok 2
Całość gotuj pod przykryciem około 30 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą zupełnie miękkie.

Krok 3
Wywar umieść w kielichu miksera i zmiksuj dokładnie. Przelej do garnka.

Krok 4
Dodaj Kremową zupę pieczarkową Knorr rozmieszaną w 200 mililitrach śmietany.

Krok 5
Zupę gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.

Krok 6
Krem pieczarkowy podawaj posypany groszkiem ptysiowym.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Klasyczna zupa pieczarkowa wcale nie musi być nudna. Polacy, jako zadeklarowani amatorzy zup, znają chyba wszystkie ich rodzaje, tym bardziej trudno ich zaskoczyć. By to zrobić, przygotuj krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym. Według naszego przepisu – zrobisz to w mgnieniu oka. Pieczarki, podstawowy składnik dania, gwarantują łagodny, aksamitny smak. Są łatwo dostępne niemal przez cały rok. Kremowa konsystencja zupy zadowoli każdego smakosza. Zupę można przygotować na wywarze mięsnym lub warzywnym, z dodatkiem Kremowej zupy pieczarkowej Knorr. Dzięki temu zaoszczędzisz czas na stanie przy kuchni. Porcję gorącej zupy polecamy przyozdobić ulubionymi ziołami, np. posiekaną pietruszką, i chrupiącym groszkiem ptysiowym, tak lubianym przez dzieci. Kupisz go w każdej cukierni lub pobliskim sklepie spożywczym. Jeśli nie masz groszku – z czerstwego chyba upiecz minigrzanki.