
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1 -Ziemniaki miele w maszynce elektrycznej na najmniejszych oczkach odsączam wodę 2-Dodaje jedno jajko pieprz troszkę soli
Krok 2
3-Kostkę Knorr ścieram na tarce na najmniejszych oczkach dodaję do startych ziemniaków 4- Na koniec dodaje 3 łyżki mąki 5 - Wszytko należy wymieszać smażymy na oleju małe placuszki
Krok 3
Dip Majonez mieszam z keczupem dodaje sos sałatkowy czosnkowy następnie dokładnie mieszam powstaje pyszny sosik do placków ziemniaczanych
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki ziemniaczane
Co można przygotować z ziemniaków i jajek? Rozwiązanie jest łatwe i smaczne – placki ziemniaczane. Występują w wielu wersjach: prostych oraz bardziej wymyślnych – większość gotujących wybiera jednak prostotę. Co najlepsze, składniki na tę potrawę znajdują się w większości domów. Kiedy nie masz ochoty lub czasu na eskapadę do sklepu, od głodu wybawi Cię właśnie o danie. To, co stanowi jego zaletę, to nie tylko smak, ale także (a może przede wszystkim) nieskomplikowany sposób przyrządzania. Wystarczy zetrzeć ziemniaki, odsączyć je z wody, dodać jajko, kilka łyżek mąki, trochę przypraw, usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju i voilà – danie gotowe! Zbędny tłuszcz z gotowych placków odsączysz za pomocą jednorazowych ręczników papierowych. Smakują świetnie jako przekąska ze smakowitym dipem składającym się z majonezu, keczupu i sosu czosnkowego. Taki szybki posiłek sprawdzi się zarówno na obiad, podwieczorek, jak i kolację. Nie zwlekaj zatem i przygotuj go już dziś według tego sprawdzonego przepisu!


































