
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1 -Ziemniaki miele w maszynce elektrycznej na najmniejszych oczkach odsączam wodę 2-Dodaje jedno jajko pieprz troszkę soli
Krok 2
3-Kostkę Knorr ścieram na tarce na najmniejszych oczkach dodaję do startych ziemniaków 4- Na koniec dodaje 3 łyżki mąki 5 - Wszytko należy wymieszać smażymy na oleju małe placuszki
Krok 3
Dip Majonez mieszam z keczupem dodaje sos sałatkowy czosnkowy następnie dokładnie mieszam powstaje pyszny sosik do placków ziemniaczanych
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki ziemniaczane
Co można przygotować z ziemniaków i jajek? Rozwiązanie jest łatwe i smaczne – placki ziemniaczane. Występują w wielu wersjach: prostych oraz bardziej wymyślnych – większość gotujących wybiera jednak prostotę. Co najlepsze, składniki na tę potrawę znajdują się w większości domów. Kiedy nie masz ochoty lub czasu na eskapadę do sklepu, od głodu wybawi Cię właśnie o danie. To, co stanowi jego zaletę, to nie tylko smak, ale także (a może przede wszystkim) nieskomplikowany sposób przyrządzania. Wystarczy zetrzeć ziemniaki, odsączyć je z wody, dodać jajko, kilka łyżek mąki, trochę przypraw, usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju i voilà – danie gotowe! Zbędny tłuszcz z gotowych placków odsączysz za pomocą jednorazowych ręczników papierowych. Smakują świetnie jako przekąska ze smakowitym dipem składającym się z majonezu, keczupu i sosu czosnkowego. Taki szybki posiłek sprawdzi się zarówno na obiad, podwieczorek, jak i kolację. Nie zwlekaj zatem i przygotuj go już dziś według tego sprawdzonego przepisu!