Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki ziemniaczane przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Masło zrumień na patelni, dodaj szpinak i przesmaż. Przypraw solą, pieprzem i mini kostką Knorr. Dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj jeszcze chwilę podsmażając.

Krok 3

Na każdego placka wyłóż łyżkę kremowego szpinaku. Podawaj ciepłe.

nauka_smakow

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej