Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki ziemniaczane przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Masło zrumień na patelni, dodaj szpinak i przesmaż. Przypraw solą, pieprzem i mini kostką Knorr. Dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj jeszcze chwilę podsmażając.

Krok 3

Na każdego placka wyłóż łyżkę kremowego szpinaku. Podawaj ciepłe.

nauka_smakow

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej