Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki ziemniaczane przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Masło zrumień na patelni, dodaj szpinak i przesmaż. Przypraw solą, pieprzem i mini kostką Knorr. Dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj jeszcze chwilę podsmażając.

Krok 3

Na każdego placka wyłóż łyżkę kremowego szpinaku. Podawaj ciepłe.

nauka_smakow

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej