Placki ziemniaczane z kremowym szpinakiem
łatwe
42 osoby zapisały
Składniki
1 opakowanie
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki ziemniaczane przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Masło zrumień na patelni, dodaj szpinak i przesmaż. Przypraw solą, pieprzem i mini kostką Knorr. Dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj jeszcze chwilę podsmażając.
Krok 3
Na każdego placka wyłóż łyżkę kremowego szpinaku. Podawaj ciepłe.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej