Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

208 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

750 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przygotuj według przepisu z opakowania Knorr. Dodaj do niego pokrojony w kostkę ser oscypek.

Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - Krok 1

Krok 2

Placki smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawaj z żurawiną.

Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiemPlacki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem

Klasyczne placki ziemniaczane to smaczna i uniwersalna propozycja na danie obiadowe. Sekret ich smaku kryje się w odpowiednio przygotowanej masie. Sięgnij na przykład po gotową mieszankę mączno-ziemniaczaną, dodając do niej pokrojony w kostkę oscypek. Dołącz także podstawowe przyprawy, takie jak: pieprz czy granulowany czosnek. Packi zyskają na ostrości, jeśli w masę wmieszasz również posiekaną cebulę (czerwoną lub białą) oraz pikantną paprykę. Wypróbuj także lekko słodkiego wariantu ze startą na tarce marchewką. Placki smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż staną się chrupiące i złociste. Warto podawać je z różnymi dodatkami. Świetnie będą smakować na przykład z żurawiną oraz oscypkiem. Ser pokrój w plastry i połóż na ciepłych jeszcze plackach, dzięki czemu lekko się rozpłynie. W sezonie sięgnij po świeże owoce, na przykład czerwoną porzeczkę, truskawki lub maliny, natomiast zimą sprawdzą się dżemy i powidła. Wypróbuj ten przepis i podawaj placki ziemniaczane tak, jak lubisz najbardziej. Smacznego.