Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem
łatwe
199 osób zapisało

Składniki
100 gramów
50 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
750 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto przygotuj według przepisu z opakowania Knorr. Dodaj do niego pokrojony w kostkę ser oscypek.

Krok 2
Placki smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawaj z żurawiną.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem
Klasyczne placki ziemniaczane to smaczna i uniwersalna propozycja na danie obiadowe. Sekret ich smaku kryje się w odpowiednio przygotowanej masie. Sięgnij na przykład po gotową mieszankę mączno-ziemniaczaną, dodając do niej pokrojony w kostkę oscypek. Dołącz także podstawowe przyprawy, takie jak: pieprz czy granulowany czosnek. Packi zyskają na ostrości, jeśli w masę wmieszasz również posiekaną cebulę (czerwoną lub białą) oraz pikantną paprykę. Wypróbuj także lekko słodkiego wariantu ze startą na tarce marchewką. Placki smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż staną się chrupiące i złociste. Warto podawać je z różnymi dodatkami. Świetnie będą smakować na przykład z żurawiną oraz oscypkiem. Ser pokrój w plastry i połóż na ciepłych jeszcze plackach, dzięki czemu lekko się rozpłynie. W sezonie sięgnij po świeże owoce, na przykład czerwoną porzeczkę, truskawki lub maliny, natomiast zimą sprawdzą się dżemy i powidła. Wypróbuj ten przepis i podawaj placki ziemniaczane tak, jak lubisz najbardziej. Smacznego.