Pierogi z kapustą białą i serem: twarogiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Pierogi z kapustą i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
557 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

385 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

350 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno pokrój kapustę. Ugotuj i dobrze odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na tłuszczu. Dodaj kapustę do cebuli i smaż razem. Wszystko razem wymieszaj i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pierogi z kapustą i serem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj ciasto pierogowe według własnego przepisu, nakładaj farsz i lep pierożki. Ugotowane polej roztopionym masłem.

Pierogi z kapustą i serem - Krok 2

Krok 3

Zmiel ser i dodaj do kapusty.

Pierogi z kapustą i serem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Przepis na: Ciasto na pierogi bez jajka

1

Opinie o przepisie

  • MarekN

    MarekN , 07.12.2020

    TAK. Kapusta i ser. Ciekawe połączenie.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierogi z kapustą i seremPierogi z kapustą i serem

Święta Bożego Narodzenia to również czas przygotowywania wspaniałych potraw. Daniem, którego z całą pewnością nie może zabraknąć na twoim stole podczas Wigilii są pierogi. Od ciebie zależy, jakie pierogi podasz rodzinie, bo wybór jest naprawdę duży. Zwyczajowo podczas Wigilii serwuje się wyłącznie potrawy bezmięsne. Stąd też tego dnia królują ryby, grzyby oraz dania mączne. Pierogi należą do potraw, które wymagają nieco pracy przy lepieniu, ale jest to wysiłek, który warto podjąć. Nagrodą są uśmiechy najedzonych do syta członków rodziny. Pierogi z kapustą i serem zrobisz sama. Ciasto przygotuj według stosowanego przez siebie zwykle przepisu. Aby było elastyczne i łatwo poddawało się podczas lepienia, zastosuj pewien trik – przez zagnieceniem ciasta sparz mąkę gorącą wodą. Ugotowane pierogi możesz polać na przykład z roztopionym tłuszczem np. oliwą. Smakują doskonale także opieczone na złoto na patelni. Również na drugi dzień.