Pierogi z kapustą białą i serem: twarogiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Pierogi z kapustą i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
557 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

383 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

350 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno pokrój kapustę. Ugotuj i dobrze odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na tłuszczu. Dodaj kapustę do cebuli i smaż razem. Wszystko razem wymieszaj i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pierogi z kapustą i serem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj ciasto pierogowe według własnego przepisu, nakładaj farsz i lep pierożki. Ugotowane polej roztopionym masłem.

Pierogi z kapustą i serem - Krok 2

Krok 3

Zmiel ser i dodaj do kapusty.

Pierogi z kapustą i serem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Przepis na: Ciasto na pierogi bez jajka

1

Opinie o przepisie

  • MarekN

    MarekN , 07.12.2020

    TAK. Kapusta i ser. Ciekawe połączenie.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierogi z kapustą i seremPierogi z kapustą i serem

Święta Bożego Narodzenia to również czas przygotowywania wspaniałych potraw. Daniem, którego z całą pewnością nie może zabraknąć na twoim stole podczas Wigilii są pierogi. Od ciebie zależy, jakie pierogi podasz rodzinie, bo wybór jest naprawdę duży. Zwyczajowo podczas Wigilii serwuje się wyłącznie potrawy bezmięsne. Stąd też tego dnia królują ryby, grzyby oraz dania mączne. Pierogi należą do potraw, które wymagają nieco pracy przy lepieniu, ale jest to wysiłek, który warto podjąć. Nagrodą są uśmiechy najedzonych do syta członków rodziny. Pierogi z kapustą i serem zrobisz sama. Ciasto przygotuj według stosowanego przez siebie zwykle przepisu. Aby było elastyczne i łatwo poddawało się podczas lepienia, zastosuj pewien trik – przez zagnieceniem ciasta sparz mąkę gorącą wodą. Ugotowane pierogi możesz polać na przykład z roztopionym tłuszczem np. oliwą. Smakują doskonale także opieczone na złoto na patelni. Również na drugi dzień.