
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
350 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno pokrój kapustę. Ugotuj i dobrze odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na tłuszczu. Dodaj kapustę do cebuli i smaż razem. Wszystko razem wymieszaj i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2
Przygotuj ciasto pierogowe według własnego przepisu, nakładaj farsz i lep pierożki. Ugotowane polej roztopionym masłem.

Krok 3
Zmiel ser i dodaj do kapusty.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierogi z kapustą i serem
Święta Bożego Narodzenia to również czas przygotowywania wspaniałych potraw. Daniem, którego z całą pewnością nie może zabraknąć na twoim stole podczas Wigilii są pierogi. Od ciebie zależy, jakie pierogi podasz rodzinie, bo wybór jest naprawdę duży. Zwyczajowo podczas Wigilii serwuje się wyłącznie potrawy bezmięsne. Stąd też tego dnia królują ryby, grzyby oraz dania mączne. Pierogi należą do potraw, które wymagają nieco pracy przy lepieniu, ale jest to wysiłek, który warto podjąć. Nagrodą są uśmiechy najedzonych do syta członków rodziny. Pierogi z kapustą i serem zrobisz sama. Ciasto przygotuj według stosowanego przez siebie zwykle przepisu. Aby było elastyczne i łatwo poddawało się podczas lepienia, zastosuj pewien trik – przez zagnieceniem ciasta sparz mąkę gorącą wodą. Ugotowane pierogi możesz polać na przykład z roztopionym tłuszczem np. oliwą. Smakują doskonale także opieczone na złoto na patelni. Również na drugi dzień.