Pierogi z kapustą białą i serem: twarogiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Pierogi z kapustą i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
557 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

390 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

350 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno pokrój kapustę. Ugotuj i dobrze odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na tłuszczu. Dodaj kapustę do cebuli i smaż razem. Wszystko razem wymieszaj i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pierogi z kapustą i serem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj ciasto pierogowe według własnego przepisu, nakładaj farsz i lep pierożki. Ugotowane polej roztopionym masłem.

Pierogi z kapustą i serem - Krok 2

Krok 3

Zmiel ser i dodaj do kapusty.

Pierogi z kapustą i serem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Przepis na: Ciasto na pierogi bez jajka

1

Opinie o przepisie

  • MarekN

    MarekN , 07.12.2020

    TAK. Kapusta i ser. Ciekawe połączenie.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kapustą i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierogi z kapustą i seremPierogi z kapustą i serem

Święta Bożego Narodzenia to również czas przygotowywania wspaniałych potraw. Daniem, którego z całą pewnością nie może zabraknąć na twoim stole podczas Wigilii są pierogi. Od ciebie zależy, jakie pierogi podasz rodzinie, bo wybór jest naprawdę duży. Zwyczajowo podczas Wigilii serwuje się wyłącznie potrawy bezmięsne. Stąd też tego dnia królują ryby, grzyby oraz dania mączne. Pierogi należą do potraw, które wymagają nieco pracy przy lepieniu, ale jest to wysiłek, który warto podjąć. Nagrodą są uśmiechy najedzonych do syta członków rodziny. Pierogi z kapustą i serem zrobisz sama. Ciasto przygotuj według stosowanego przez siebie zwykle przepisu. Aby było elastyczne i łatwo poddawało się podczas lepienia, zastosuj pewien trik – przez zagnieceniem ciasta sparz mąkę gorącą wodą. Ugotowane pierogi możesz polać na przykład z roztopionym tłuszczem np. oliwą. Smakują doskonale także opieczone na złoto na patelni. Również na drugi dzień.