Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

600 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 szczypty

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę łączymy z solą, oliwą i wodą i zagniatamy elastyczne ciasto. Przykrywamy je ściereczką na czas przygotowania farszu.

Krok 2

Ugotowane dzień wcześniej ziemniaki i ser przeciskamy przez praskę. Dodajemy do nich podsmazoną na maśle cebulkę, Delikat, rozmaryn i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Krok 3

Ciasto wałkujemy i wycinamy szklanką koła o średnicy około 6-7 cm. Nakładamy na nie farsz i dobrze zlepiamy. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia. Podajemy polane stopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z bryndzą, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej