
Składniki
300 gramów
100 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie wystudź i razem z twarogiem przepuść przez maszynkę do mielenia. Jedną cebulę pokrój w kostkę, zeszklij i dodaj do ziemniaków. Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 2
Drugą cebulę i ząbek czosnku posiekaj drobno i przesmaż. Dodaj umyte liście szpinaku, smaż chwilę i dopraw do smaku.

Krok 3
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 4
Ciasto podziel na 4 części – uformuj placki. Na każdy z nich wyłóż porcję szpinaku i farszu z ziemniaków. Złóż na pół chowając zawartość w środku i zlep, jak tradycyjne pierogi.

Krok 5
Tak przygotowane pierogi ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 5-8 minut. Podawaj z Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr robionym według przepisu na opakowaniu.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone pierogi ruskie
To iście międzynarodowe danie. Polskie pierogi z ruskim farszem w cieście do włoskiej pizzy. Wszystko upieczone w piekarniku na chrupko i podane z pysznymi dipami. Tego nie może zabraknąć na przyjęciu, które zorganizujesz! Pierogi z nadzieniem serowo ziemniaczanym z odrobiną boczku i cebulki zna chyba każdy. Teraz proponujemy ich nieco odmienioną wersję – gotowane ciasto zamieniamy na drożdżowe ciasto do pizzy, które jest miękkie i puszyste, ale z wierzchu przyrumienione i lekko chrupiące. Do takich pieczonych pierogów pasują rozmaite sosy – np. dip koperkowy, czosnkowy, paprykowy sos bałkański, salsa pomidorowa rodem z Hiszpanii lub aksamitny sos na bazie francuskiego sera z pleśnią – bo czemużby nie dodać jeszcze kilku krajów do tej kulinarnej unii? Cała Europa na jednym talerzu! Czemu nie? Smacznego.