
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
null
500 gramów
null
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, szczypty soli i odrobiny oleju zagnieć ciasto.
Krok 2
Dodaj odrobinę zimnej wody i zagnieć na gładką jednolitą masę. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
W tym czasie przygotuj farsz. Kapustę oczyść i poszatkuj, obgotuj w lekko osolonej wodzie i osącz.
Krok 4
Cebulkę i paprykę obierz, usuń z papryki gniazda nasienne i potnij obydwa warzywa na drobniutką kosteczkę.
Krok 5
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i dopraw do smaku.
Krok 6
Ciasto rozwałkuj podsypując mąką i szklanką wycinaj krążki. Na każdym ułóż odrobinę farszu i zlep.
Krok 7
Pierogi odkładaj na wysypane mąką tacki. Gotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną. Podawaj polane roztopionym masłem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej