Pierogi kapuściane z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi kapuściane z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

500 gramów

null

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, szczypty soli i odrobiny oleju zagnieć ciasto.

Krok 2

Dodaj odrobinę zimnej wody i zagnieć na gładką jednolitą masę. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie przygotuj farsz. Kapustę oczyść i poszatkuj, obgotuj w lekko osolonej wodzie i osącz.

Krok 4

Cebulkę i paprykę obierz, usuń z papryki gniazda nasienne i potnij obydwa warzywa na drobniutką kosteczkę.

Krok 5

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i dopraw do smaku.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj podsypując mąką i szklanką wycinaj krążki. Na każdym ułóż odrobinę farszu i zlep.

Krok 7

Pierogi odkładaj na wysypane mąką tacki. Gotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną. Podawaj polane roztopionym masłem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej