
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
null
500 gramów
null
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, szczypty soli i odrobiny oleju zagnieć ciasto.
Krok 2
Dodaj odrobinę zimnej wody i zagnieć na gładką jednolitą masę. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
W tym czasie przygotuj farsz. Kapustę oczyść i poszatkuj, obgotuj w lekko osolonej wodzie i osącz.
Krok 4
Cebulkę i paprykę obierz, usuń z papryki gniazda nasienne i potnij obydwa warzywa na drobniutką kosteczkę.
Krok 5
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i dopraw do smaku.
Krok 6
Ciasto rozwałkuj podsypując mąką i szklanką wycinaj krążki. Na każdym ułóż odrobinę farszu i zlep.
Krok 7
Pierogi odkładaj na wysypane mąką tacki. Gotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną. Podawaj polane roztopionym masłem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej