Pierogi kapuściane z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi kapuściane z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

500 gramów

null

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, szczypty soli i odrobiny oleju zagnieć ciasto.

Krok 2

Dodaj odrobinę zimnej wody i zagnieć na gładką jednolitą masę. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie przygotuj farsz. Kapustę oczyść i poszatkuj, obgotuj w lekko osolonej wodzie i osącz.

Krok 4

Cebulkę i paprykę obierz, usuń z papryki gniazda nasienne i potnij obydwa warzywa na drobniutką kosteczkę.

Krok 5

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i dopraw do smaku.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj podsypując mąką i szklanką wycinaj krążki. Na każdym ułóż odrobinę farszu i zlep.

Krok 7

Pierogi odkładaj na wysypane mąką tacki. Gotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną. Podawaj polane roztopionym masłem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej