Pierogi kapuściane z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi kapuściane z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

500 gramów

null

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, szczypty soli i odrobiny oleju zagnieć ciasto.

Krok 2

Dodaj odrobinę zimnej wody i zagnieć na gładką jednolitą masę. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie przygotuj farsz. Kapustę oczyść i poszatkuj, obgotuj w lekko osolonej wodzie i osącz.

Krok 4

Cebulkę i paprykę obierz, usuń z papryki gniazda nasienne i potnij obydwa warzywa na drobniutką kosteczkę.

Krok 5

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i dopraw do smaku.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj podsypując mąką i szklanką wycinaj krążki. Na każdym ułóż odrobinę farszu i zlep.

Krok 7

Pierogi odkładaj na wysypane mąką tacki. Gotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną. Podawaj polane roztopionym masłem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej