Pierogi kapuściane z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi kapuściane z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

500 gramów

null

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, szczypty soli i odrobiny oleju zagnieć ciasto.

Krok 2

Dodaj odrobinę zimnej wody i zagnieć na gładką jednolitą masę. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie przygotuj farsz. Kapustę oczyść i poszatkuj, obgotuj w lekko osolonej wodzie i osącz.

Krok 4

Cebulkę i paprykę obierz, usuń z papryki gniazda nasienne i potnij obydwa warzywa na drobniutką kosteczkę.

Krok 5

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kapustę i dopraw do smaku.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj podsypując mąką i szklanką wycinaj krążki. Na każdym ułóż odrobinę farszu i zlep.

Krok 7

Pierogi odkładaj na wysypane mąką tacki. Gotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną. Podawaj polane roztopionym masłem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi kapuściane z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mięciutki karczek pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej