Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 gram

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś drobiową rozdzielamy na połowę, jeśli jest gruba dodatkowo każdą część tniemy wzdłuż (mniej więcej w połowie). Smarujemy z obu stron oliwą i posypujemy Przyprawą Czosnkową Grubo Mieloną. Talerz zakrywamy folią i chowamy na minimum godzinę do lodówki.

Krok 2

Sałatę kroimy lub rwiemy na małe kawałki, gruszkę kroimy w grubą kostkę (można nie obierać). Układamy na talerzu i posypujemy uprażonymi orzechami laskowymi, żurawiną oraz pokrojonym w kostkę serem. Przygotowujemy sos – zawartość opakowania wsypujemy do torebki i dodajemy po 3 łyżki stołowe wody oraz oliwy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 15 minut.

Krok 3

Rozgrzewamy porządnie patelnię grillową i na średnim ogniu grillujemy kurczaka. Kiedy mięso delikatnie zbrązowieje z jednej strony, odwracamy je na drugą i tak samo smażymy. Zdejmujemy drób z patelni i każdy kawałek tniemy w cienkie plastry. Układamy na warzywach i polewamy przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką, serem i sosem miodowo musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej