
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
50 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.
Krok 2
Awokado i 4 jajka rozgnieść widelcem. Wymieszać w jednej misce.
Krok 3
Ogórki konserwowe i cebulę dymkę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do miski z awokado i jajkiem.
Krok 4
Wycisnąć sok z limonki. Dodać 3 łyżeczki do pasty. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Krok 5
Gotową pastą posmarować bułki. Na pastę położyć jajko oraz pomidor pokrojony w plasterki.
Krok 6
Na sam koniec położyć rukolę i polać sosem Chunky Burger. Kanapki idealnie sprawdza się na piknik czy wyjście z domu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej