Kanapki z pastą z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą z awokado

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

50 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.

Krok 2

Awokado i 4 jajka rozgnieść widelcem. Wymieszać w jednej misce.

Krok 3

Ogórki konserwowe i cebulę dymkę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do miski z awokado i jajkiem.

Krok 4

Wycisnąć sok z limonki. Dodać 3 łyżeczki do pasty. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Krok 5

Gotową pastą posmarować bułki. Na pastę położyć jajko oraz pomidor pokrojony w plasterki.

Krok 6

Na sam koniec położyć rukolę i polać sosem Chunky Burger. Kanapki idealnie sprawdza się na piknik czy wyjście z domu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej