
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
50 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.
Krok 2
Awokado i 4 jajka rozgnieść widelcem. Wymieszać w jednej misce.
Krok 3
Ogórki konserwowe i cebulę dymkę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do miski z awokado i jajkiem.
Krok 4
Wycisnąć sok z limonki. Dodać 3 łyżeczki do pasty. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Krok 5
Gotową pastą posmarować bułki. Na pastę położyć jajko oraz pomidor pokrojony w plasterki.
Krok 6
Na sam koniec położyć rukolę i polać sosem Chunky Burger. Kanapki idealnie sprawdza się na piknik czy wyjście z domu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej