
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
50 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.
Krok 2
Awokado i 4 jajka rozgnieść widelcem. Wymieszać w jednej misce.
Krok 3
Ogórki konserwowe i cebulę dymkę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do miski z awokado i jajkiem.
Krok 4
Wycisnąć sok z limonki. Dodać 3 łyżeczki do pasty. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Krok 5
Gotową pastą posmarować bułki. Na pastę położyć jajko oraz pomidor pokrojony w plasterki.
Krok 6
Na sam koniec położyć rukolę i polać sosem Chunky Burger. Kanapki idealnie sprawdza się na piknik czy wyjście z domu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej