Kanapki z pastą z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą z awokado

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

50 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.

Krok 2

Awokado i 4 jajka rozgnieść widelcem. Wymieszać w jednej misce.

Krok 3

Ogórki konserwowe i cebulę dymkę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do miski z awokado i jajkiem.

Krok 4

Wycisnąć sok z limonki. Dodać 3 łyżeczki do pasty. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Krok 5

Gotową pastą posmarować bułki. Na pastę położyć jajko oraz pomidor pokrojony w plasterki.

Krok 6

Na sam koniec położyć rukolę i polać sosem Chunky Burger. Kanapki idealnie sprawdza się na piknik czy wyjście z domu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej