Amoniaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amoniaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

4 sztuki

200 gramów

0.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób na stolnicy wszystkie składniki.

Krok 2

Następnie rozwałkuj na 0,5 cm i wytnij ciasteczka.

Krok 3

Zamocz je w roztrzepanym jajku i posyp cukrem kryształem. Piecz w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej