
Składniki
1 kilogram
4 sztuki
4 sztuki
200 gramów
0.5 szklanki
2 szklanki
1 opakowanie
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyrób na stolnicy wszystkie składniki.
Krok 2
Następnie rozwałkuj na 0,5 cm i wytnij ciasteczka.
Krok 3
Zamocz je w roztrzepanym jajku i posyp cukrem kryształem. Piecz w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej