Amoniaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amoniaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

4 sztuki

200 gramów

0.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób na stolnicy wszystkie składniki.

Krok 2

Następnie rozwałkuj na 0,5 cm i wytnij ciasteczka.

Krok 3

Zamocz je w roztrzepanym jajku i posyp cukrem kryształem. Piecz w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amoniaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej