
Składniki
1 kilogram
4 sztuki
4 sztuki
200 gramów
0.5 szklanki
2 szklanki
1 opakowanie
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyrób na stolnicy wszystkie składniki.
Krok 2
Następnie rozwałkuj na 0,5 cm i wytnij ciasteczka.
Krok 3
Zamocz je w roztrzepanym jajku i posyp cukrem kryształem. Piecz w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej