Warzywna zapiekanka „na szybko” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zapiekanka „na szybko”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 gramów

2 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa rozmroź i odsącz na durszlaku. Przygotuj sos serowy - fix wymieszaj ze śmietaną i zagotuj a gdy lekko przestygnie dodaj jajka i wymieszaj.

Krok 2

W dużej misce połącz warzywa, przygotowany Fix oraz starty ser i wszystko razem delikatnie wymieszaj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij przygotowanymi warzywami. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika i piecz przez 20 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej kuchni znajduje się gałka muszkatołowa, zetrzyj odrobinę i dodaj do warzyw. Zapiekanka będzie jeszcze bardziej aromatyczna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej