Warzywna zapiekanka „na szybko” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zapiekanka „na szybko”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 gramów

2 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa rozmroź i odsącz na durszlaku. Przygotuj sos serowy - fix wymieszaj ze śmietaną i zagotuj a gdy lekko przestygnie dodaj jajka i wymieszaj.

Krok 2

W dużej misce połącz warzywa, przygotowany Fix oraz starty ser i wszystko razem delikatnie wymieszaj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij przygotowanymi warzywami. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika i piecz przez 20 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej kuchni znajduje się gałka muszkatołowa, zetrzyj odrobinę i dodaj do warzyw. Zapiekanka będzie jeszcze bardziej aromatyczna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej