
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 gramów
2 sztuki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa rozmroź i odsącz na durszlaku. Przygotuj sos serowy - fix wymieszaj ze śmietaną i zagotuj a gdy lekko przestygnie dodaj jajka i wymieszaj.
Krok 2
W dużej misce połącz warzywa, przygotowany Fix oraz starty ser i wszystko razem delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij przygotowanymi warzywami. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika i piecz przez 20 minut. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Jeśli w Twojej kuchni znajduje się gałka muszkatołowa, zetrzyj odrobinę i dodaj do warzyw. Zapiekanka będzie jeszcze bardziej aromatyczna.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej