Chleb ziemniaczano-serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb ziemniaczano-serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

193 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz mąkę z zawartością opakowania Fix Knorr

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do mąki.

Krok 3

Dodaj starty ser, jajko i dokładnie wymieszaj masę.

Krok 4

Ciasto przełóż na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym i wysypaną mąką. Ułóż okrągły placek.

Krok 5

Skrop ciasto na wierzchu mlekiem i ponakłuwaj cienkim nożem. Piecz w 180 °C przez 45-50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej