Chleb ziemniaczano-serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

188 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz mąkę z zawartością opakowania Fix Knorr

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do mąki.

Krok 3

Dodaj starty ser, jajko i dokładnie wymieszaj masę.

Krok 4

Ciasto przełóż na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym i wysypaną mąką. Ułóż okrągły placek.

Krok 5

Skrop ciasto na wierzchu mlekiem i ponakłuwaj cienkim nożem. Piecz w 180 °C przez 45-50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej