
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
300 gramów
300 gramów
1 sztuka
75 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce połącz mąkę z zawartością opakowania Fix Knorr
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do mąki.
Krok 3
Dodaj starty ser, jajko i dokładnie wymieszaj masę.
Krok 4
Ciasto przełóż na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym i wysypaną mąką. Ułóż okrągły placek.
Krok 5
Skrop ciasto na wierzchu mlekiem i ponakłuwaj cienkim nożem. Piecz w 180 °C przez 45-50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej