Chleb ziemniaczano-serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb ziemniaczano-serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

75 mililitrów

300 gramów

450 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz mąkę z zawartością opakowania Fix Knorr

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do mąki.

Krok 3

Dodaj starty ser, jajko i dokładnie wymieszaj masę.

Krok 4

Ciasto przełóż na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym i wysypaną mąką. Ułóż okrągły placek.

Krok 5

Skrop ciasto na wierzchu mlekiem i ponakłuwaj cienkim nożem. Piecz w 180 °C przez 45-50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krewetki z pietruszką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej