Rolada z kabaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z kabaczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.4 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obierz z skóry, odetnij kawałek z góry, po czym usuń miąższ przy użyciu łyżeczki. Oczyszczony kabaczek wysmaruj od środka masłem lub margaryną.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 1

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 2

Krok 3

Pieczarki pokrój na kawałki i wymieszaj z mięsem.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz włóż do kabaczka, z wierzchu posmaruj go masłem.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 4

Krok 5

Przygotowanego kabaczka włóż do naczynia żaroodpornego, przełóż do piekarnika i piecz do momentu gdy stanie się miękki. Przed podaniem pokrój go w plastry i polej sosem powstałym w trakcie pieczenia.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej