Chop suey z orzechami nerkowca przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chop Suey

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób bulion z kostek Knorr i dwóch szklanek wody. Dodaj do niego łyżkę cukru.

Krok 2

Kurczaka pokrój w małą kostkę i usmaż wraz z orzechami.

Krok 3

Do cebuli dodaj marchew, seler i paprykę mieszając. Po kilku minutach dodaj groszek i grzyby.

Krok 4

Cebulę skrój w pół plastry. Pokrój marchew, paprykę i seler w paski. Grzyby pokrój w cienkie plastry.

Krok 5

W tym czasie zacznij gotować w bulionie cebulę.

Krok 6

Gotuj jeszcze kilka minut i wrzuć pierś kurczaka razem z olejem oraz orzechy. Podgrzewaj jeszcze przez minutkę. Podawaj posypane kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chop SueyChop Suey

Kurczak w słodko-orzechowej odsłonie to świetna propozycja na niebanalne danie obiadowe. Jego słodki posmak dobrze zrównoważą składniki warzywne, takie jak: seler naciowy, papryka, cebula oraz marchew. Do dania wykorzystaj mięso ugotowane wcześniej w bulionie lub rosole albo pierś z kurczaka. Pokrój je na niewielkie kawałki i podsmaż na oliwie z oliwek z orzechami. Sięgnij np. po nerkowce, orzechy włoskie, ziemne lub migdały. Opcjonalnie kurczaka zastąp słodszym mięsem z indyka. Następnie w bulionie mięsnym z dodatkiem łyżki cukru ugotuj wspomniane warzywa. Urozmaić smak potrawy, dodając do nich groszek konserwowy lub mrożony oraz suszone lub świeże grzyby – te ostatnie zapewnią aromatyczny zapach. Wszystkie składniki połącz ze sobą i podduś, aż nadmiar wywaru odparuje. Kurczaka chop suey serwuj na ciepło z ryżem lub kaszą, oprószonego kolendrą. Wspaniale będzie smakował również ze świeżym pieczywem (np. bagietką) oraz grzankami czosnkowymi. Co sądzisz o tym przepisie? Sprawdź, jak smakuje chop suey.