Chop suey z orzechami nerkowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chop Suey

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób bulion z kostek Knorr i dwóch szklanek wody. Dodaj do niego łyżkę cukru.

Krok 2

Kurczaka pokrój w małą kostkę i usmaż wraz z orzechami.

Krok 3

Do cebuli dodaj marchew, seler i paprykę mieszając. Po kilku minutach dodaj groszek i grzyby.

Krok 4

Cebulę skrój w pół plastry. Pokrój marchew, paprykę i seler w paski. Grzyby pokrój w cienkie plastry.

Krok 5

W tym czasie zacznij gotować w bulionie cebulę.

Krok 6

Gotuj jeszcze kilka minut i wrzuć pierś kurczaka razem z olejem oraz orzechy. Podgrzewaj jeszcze przez minutkę. Podawaj posypane kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chop Suey - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chop SueyChop Suey

Kurczak w słodko-orzechowej odsłonie to świetna propozycja na niebanalne danie obiadowe. Jego słodki posmak dobrze zrównoważą składniki warzywne, takie jak: seler naciowy, papryka, cebula oraz marchew. Do dania wykorzystaj mięso ugotowane wcześniej w bulionie lub rosole albo pierś z kurczaka. Pokrój je na niewielkie kawałki i podsmaż na oliwie z oliwek z orzechami. Sięgnij np. po nerkowce, orzechy włoskie, ziemne lub migdały. Opcjonalnie kurczaka zastąp słodszym mięsem z indyka. Następnie w bulionie mięsnym z dodatkiem łyżki cukru ugotuj wspomniane warzywa. Urozmaić smak potrawy, dodając do nich groszek konserwowy lub mrożony oraz suszone lub świeże grzyby – te ostatnie zapewnią aromatyczny zapach. Wszystkie składniki połącz ze sobą i podduś, aż nadmiar wywaru odparuje. Kurczaka chop suey serwuj na ciepło z ryżem lub kaszą, oprószonego kolendrą. Wspaniale będzie smakował również ze świeżym pieczywem (np. bagietką) oraz grzankami czosnkowymi. Co sądzisz o tym przepisie? Sprawdź, jak smakuje chop suey.