Pulpety z warzywami z piekarnika - zapiekane | Przepisy.pl pixel

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

3 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i cukinię pokrój w grubą kostkę.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 1

Krok 2

Mięso przełóż do miski i wymieszaj z fixem Knorr oraz wodą.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 2

Krok 3

Uformuj małe pulpeciki i obsmaż je przez chwilę na patelni, na rozgrzanym oleju.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 3

Krok 4

Gotowe pulpety przełóż do naczynia żaroodpornego wraz z pokrojonymi warzywami. Całość zalej passatą pomidorową. Piecz 30 min w 180 st. C.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Indyk a’ la Zurich
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywamiPulpety zapiekane w piekarniku z warzywami

Połączenie mięsa mielonego z warzywami to zawsze dobry pomysł! Pulpety cieszą się opinią dania prostego i uniwersalnego. Tym razem, zamiast smażyć na patelni, przełóż je do naczynia żaroodpornego. Prezentujemy sprawdzony sposób na soczyste pulpeciki zapiekane w piekarniku z warzywami, dzięki któremu nie musisz obawiać się o przypalenie lub wysuszenie mięsa. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Przygotowanie pulpetów zapiekanych polecamy wszystkim osobom, które nie przepadają za smażonymi potrawami. Możesz mieć pewność, że nie będą ociekać tłuszczem, a smak zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy.

Na jaką okazję?

Pulpety zapiekane z warzywami to kapitalny sposób na przygotowanie szybkiego posiłku dla całej rodziny. Śmiało możesz podać je także podczas niedzielnego obiadu. Po co tracić czas na skomplikowane potrawy? Weekend jest po to, by odpoczywać!

Czy wiesz, że?

Do przygotowania pulpetów zapieczonych z warzywami możesz użyć także mięsa z kurczaka lub wołowo-wieprzowego. Wykorzystaj to, co masz w lodówce.

Dla urozmaicenia:

Oprócz warzywnych składników, do zapiekanki z pulpetami możesz dodać także pieczarki lub boczniaki.