Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

3 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i cukinię pokrój w grubą kostkę.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 1

Krok 2

Mięso przełóż do miski i wymieszaj z fixem Knorr oraz wodą.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 2

Krok 3

Uformuj małe pulpeciki i obsmaż je przez chwilę na patelni, na rozgrzanym oleju.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 3

Krok 4

Gotowe pulpety przełóż do naczynia żaroodpornego wraz z pokrojonymi warzywami. Całość zalej passatą pomidorową. Piecz 30 min w 180 st. C.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywamiPulpety zapiekane w piekarniku z warzywami

Połączenie mięsa mielonego z warzywami to zawsze dobry pomysł! Pulpety cieszą się opinią dania prostego i uniwersalnego. Tym razem, zamiast smażyć na patelni, przełóż je do naczynia żaroodpornego. Prezentujemy sprawdzony sposób na soczyste pulpeciki zapiekane w piekarniku z warzywami, dzięki któremu nie musisz obawiać się o przypalenie lub wysuszenie mięsa. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Przygotowanie pulpetów zapiekanych polecamy wszystkim osobom, które nie przepadają za smażonymi potrawami. Możesz mieć pewność, że nie będą ociekać tłuszczem, a smak zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy.

Na jaką okazję?

Pulpety zapiekane z warzywami to kapitalny sposób na przygotowanie szybkiego posiłku dla całej rodziny. Śmiało możesz podać je także podczas niedzielnego obiadu. Po co tracić czas na skomplikowane potrawy? Weekend jest po to, by odpoczywać!

Czy wiesz, że?

Do przygotowania pulpetów zapieczonych z warzywami możesz użyć także mięsa z kurczaka lub wołowo-wieprzowego. Wykorzystaj to, co masz w lodówce.

Dla urozmaicenia:

Oprócz warzywnych składników, do zapiekanki z pulpetami możesz dodać także pieczarki lub boczniaki.