Orientalne pulpety przepis – Zobacz na przepisy.pl

Orientalne pulpety

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, chili posiekaj, przełóż razem do miski z mięsem i bułką tartą. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Orientalne pulpety - Krok 1

Krok 2

Uformuj małe pulpeciki i smaż na patelni, na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.

Orientalne pulpety - Krok 2

Krok 3

Całość zalej wodą, dodaj Fix Knorr, wymieszaj i duś 15 min. na wolnym ogniu.

Orientalne pulpety - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Pulpety możesz podać z ugotowanym makaronem i posypać świeżym szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalne pulpetyOrientalne pulpety

Kształtne pulpety możecie jeść na okrągło? Trudno się temu dziwić! Należy jednak zadbać o to, by ich repertuar był jak najbardziej urozmaicony. Czasem do smacznej modyfikacji przepisu potrzebnych jest tylko kilka nieskomplikowanych dodatków. Dziś w menu pojawią się pulpety w orientalnym stylu.

Dla kogo?

Przepis na orientalne pulpety polecamy miłośnikom ostrzejszych smaków. Na liście niezbędnych produktów nie może zabraknąć ognistej chili! Jeśli jednak nie przepadacie za pikantnymi potrawami, możecie zredukować jej ilość.

Na jaką okazję?

Nie trzeba rezerwować stolika w restauracji, by skosztować orientalnych pulpetów. Zdążycie zrobić je nawet po powrocie z pracy.

Czy wiesz, że?

Pulpety dużo łatwiej jest formować mokrymi dłońmi.

Dla urozmaicenia:

Potrawa będzie wyglądać jeszcze lepiej, jeśli tuż przed podaniem orientalne pulpety posypiecie cebulą dymką pokrojoną na ukośne kawałki.