Składniki
1 łyżeczka
1 kilogram
8 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokrój w plastry, a następnie posmaruj musztardą, posyp pieprzem i marynuj około 2 godziny.
Krok 2
Ułóż na tackach do grillowania i przypiecz z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej