Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Maciek Adamczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

10 sztuk

800 gramów

330 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (al dente).

Krok 3

Kurczaka usmaż na oleju z suszonych pomidorów.

Krok 4

Do kurczaka dodaj pokrojone pomidory, oraz posiekany czosnek. Smaż przez około 3 minuty.

Krok 5

Dodaj śmietanę i smaż do momentu, aż sos zgęstnieje i będzie kremowy. Można do smaku doprawić solą i pieprzem.

Krok 6

Dodaj ugotowany makaron i smaż jeszcze chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej