Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Maciek Adamczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

10 sztuk

800 gramów

330 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (al dente).

Krok 3

Kurczaka usmaż na oleju z suszonych pomidorów.

Krok 4

Do kurczaka dodaj pokrojone pomidory, oraz posiekany czosnek. Smaż przez około 3 minuty.

Krok 5

Dodaj śmietanę i smaż do momentu, aż sos zgęstnieje i będzie kremowy. Można do smaku doprawić solą i pieprzem.

Krok 6

Dodaj ugotowany makaron i smaż jeszcze chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka po grecku
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej