Składniki
4 sztuki
3 łyżki
8 sztuk
1 łyżka
50 gramów
50 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj. W każdej z nich cienkim nożykiem natnij otwór, tworząc kieszeń. Uważaj, aby piersi nie przeciąć na wylot.
Krok 2
Następnie mięso posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
W miseczce wymieszaj pokrojone morele, orzechy oraz pokruszone sery.
Krok 4
Przygotowanym farszem nadziewaj kieszenie. Kieszeń zepnij wykałaczką.
Krok 5
Piersi obsmaż z obu stron na rozgrzanej oliwie, następnie przełóż je do woreczka do pieczenia, zepnij spinką i dopiecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 25 minut. Podawaj z ryżem.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana pierś z kurczaka z bakaliami
Pierś z kurczaka faszerowana bakaliami, z rumianą skórką i nadzieniem pełnym smaku to danie, które sprawdzi się podczas uroczystego obiadu. Mięso drobiowe, delikatne i chude, dobrze pasuje do wyrazistego farszu z orzechów, suszonych owoców oraz kompozycji serów. Do przygotowania tej potrawy wybierz dość duże filety, żeby łatwo można było je naciąć i stworzyć w ten sposób mięsne kieszonki. Przypraw kurczaka, a następnie przygotuj nadzienie. W tym celu wymieszaj orzechy włoskie oraz pokrojone drobno suszone morele z wyrazistą grecką fetą i łagodniejszym w smaku francuskim brie. Możesz też dodać do tego rodzynki albo suszoną żurawinę. Wyrób zwartą masę i nadziej nią kieszonki z mięsa. Podsmaż je delikatnie i przełóż do worka do pieczenia, spinając go wykałaczką. Piecz w temperaturze 180° C. Pierś z kurczaka faszerowana bakaliami może być podawana z ryżem posypanym kurkumą oraz z kruchą sałatą lodową. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością.