Delikatna pieczarkowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna pieczarkowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 kilograma

1 szczypta

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, obierz ze skórek i przytnij nóżki. Pokrój w cienkie plasterki i obficie skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Zieleninę opłucz, osusz i posiekaj, wymieszaj z grzybami, zalej oliwą i dopraw do smaku.

Krok 3

Odstaw na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej.

Krok 4

Sałatkę podawaj do grzanek, udekoruj cząstkami cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna pieczarkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna pieczarkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna pieczarkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna pieczarkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna pieczarkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna pieczarkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna pieczarkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna pieczarkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej