
Składniki
1 szczypta
0.5 kilograma
1 szczypta
2 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, obierz ze skórek i przytnij nóżki. Pokrój w cienkie plasterki i obficie skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Zieleninę opłucz, osusz i posiekaj, wymieszaj z grzybami, zalej oliwą i dopraw do smaku.
Krok 3
Odstaw na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej.
Krok 4
Sałatkę podawaj do grzanek, udekoruj cząstkami cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Jak przyprawić karczek i jakich produktów nie powinno zabraknąć w kuchni? Razem z nami znajdziesz wiele apetycznych inspiracji.
Czytaj więcejCzym nadziewać chlebek pita? Jakie dodatki sprawdzą się najlepiej? Zdradzamy tajemnice pity. Sprawdźcie sami!
Czytaj więcej