
Składniki
1 szczypta
0.5 kilograma
1 szczypta
2 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, obierz ze skórek i przytnij nóżki. Pokrój w cienkie plasterki i obficie skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Zieleninę opłucz, osusz i posiekaj, wymieszaj z grzybami, zalej oliwą i dopraw do smaku.
Krok 3
Odstaw na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej.
Krok 4
Sałatkę podawaj do grzanek, udekoruj cząstkami cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej