Orzeźwiająca sałatka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca sałatka z ananasem

Autor: od-kuchni

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy sałatę, następnie rwiemy jej liście na kawałki. Liści ma być tyle aby się najeść.

Krok 3

Obieramy ananasa, odkrawamy z niego 3 plastry które tniemy na kawałeczki.

Krok 2

Wkładamy do miseczki i obficie skraplamy cytryną. Odstawiamy na bok.

Krok 4

Mieszamy to z sałatą i polewamy niedużą ilością sosu Francuskiego Knorr.

Krok 5

następnie dodajemy ziarna słonecznika i sezamu, mieszamy wszystko razem i otrzymujemy pyszną sałatkę :)

od-kuchni

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej