
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy sałatę, następnie rwiemy jej liście na kawałki. Liści ma być tyle aby się najeść.
Krok 3
Obieramy ananasa, odkrawamy z niego 3 plastry które tniemy na kawałeczki.
Krok 2
Wkładamy do miseczki i obficie skraplamy cytryną. Odstawiamy na bok.
Krok 4
Mieszamy to z sałatą i polewamy niedużą ilością sosu Francuskiego Knorr.
Krok 5
następnie dodajemy ziarna słonecznika i sezamu, mieszamy wszystko razem i otrzymujemy pyszną sałatkę :)

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























