
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy sałatę, następnie rwiemy jej liście na kawałki. Liści ma być tyle aby się najeść.
Krok 3
Obieramy ananasa, odkrawamy z niego 3 plastry które tniemy na kawałeczki.
Krok 2
Wkładamy do miseczki i obficie skraplamy cytryną. Odstawiamy na bok.
Krok 4
Mieszamy to z sałatą i polewamy niedużą ilością sosu Francuskiego Knorr.
Krok 5
następnie dodajemy ziarna słonecznika i sezamu, mieszamy wszystko razem i otrzymujemy pyszną sałatkę :)

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej