Orzeźwiająca sałatka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca sałatka z ananasem

Autor: od-kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy sałatę, następnie rwiemy jej liście na kawałki. Liści ma być tyle aby się najeść.

Krok 3

Obieramy ananasa, odkrawamy z niego 3 plastry które tniemy na kawałeczki.

Krok 2

Wkładamy do miseczki i obficie skraplamy cytryną. Odstawiamy na bok.

Krok 4

Mieszamy to z sałatą i polewamy niedużą ilością sosu Francuskiego Knorr.

Krok 5

następnie dodajemy ziarna słonecznika i sezamu, mieszamy wszystko razem i otrzymujemy pyszną sałatkę :)

od-kuchni

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej