
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy sałatę, następnie rwiemy jej liście na kawałki. Liści ma być tyle aby się najeść.
Krok 3
Obieramy ananasa, odkrawamy z niego 3 plastry które tniemy na kawałeczki.
Krok 2
Wkładamy do miseczki i obficie skraplamy cytryną. Odstawiamy na bok.
Krok 4
Mieszamy to z sałatą i polewamy niedużą ilością sosu Francuskiego Knorr.
Krok 5
następnie dodajemy ziarna słonecznika i sezamu, mieszamy wszystko razem i otrzymujemy pyszną sałatkę :)
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej