Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
439 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

80 gramów

80 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

20 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj i osusz. Buraczki odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj liście sałaty z buraczkami i jagodami. Całość przełóż na talerz.

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - Krok 2

Krok 3

Łososia pokrój w cienkie paseczki i połóż na sałatce.

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj aromatyczny, koperkowo-ziołowy sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Polej sałatkę i podawaj udekorowaną kiełkami oraz gałązkami koperku.

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Taką sałatkę możesz też podawać z chrupiącymi grzankami.

1

Opinie o przepisie

  • Krystian Marose

    Krystian Marose , 29.06.2016

    I 2 godziny w kiblu murowane : D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami

Łosoś, jagody i buraczki to zaskakujące i wyborne połączenie. Koniecznie spróbujcie.