Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
439 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

80 gramów

80 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

20 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj i osusz. Buraczki odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj liście sałaty z buraczkami i jagodami. Całość przełóż na talerz.

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - Krok 2

Krok 3

Łososia pokrój w cienkie paseczki i połóż na sałatce.

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj aromatyczny, koperkowo-ziołowy sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Polej sałatkę i podawaj udekorowaną kiełkami oraz gałązkami koperku.

Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Taką sałatkę możesz też podawać z chrupiącymi grzankami.

1

Opinie o przepisie

  • Krystian Marose

    Krystian Marose , 29.06.2016

    I 2 godziny w kiblu murowane : D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami

Łosoś, jagody i buraczki to zaskakujące i wyborne połączenie. Koniecznie spróbujcie.