Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami
łatwe
125 osób zapisało

Składniki
100 gramów
0.5 szklanki
1 opakowanie
80 gramów
80 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
20 gramów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty umyj i osusz. Buraczki odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
W misce wymieszaj liście sałaty z buraczkami i jagodami. Całość przełóż na talerz.

Krok 3
Łososia pokrój w cienkie paseczki i połóż na sałatce.

Krok 4
Przygotuj aromatyczny, koperkowo-ziołowy sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Polej sałatkę i podawaj udekorowaną kiełkami oraz gałązkami koperku.


Dobra rada:
Taką sałatkę możesz też podawać z chrupiącymi grzankami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami
Łosoś, jagody i buraczki to zaskakujące i wyborne połączenie. Koniecznie spróbujcie.