Sałatka z sosem musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z sosem musztardowym

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 łyżek

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

5 sztuk

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, obierz i przekrój na ćwiartki. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, czerwoną cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Parówki obierz, pokrój w grube plasterki. Fasolę z puszki osącz z zalewy, przelej wodą na sitku.

Krok 2

Na sos wymieszaj musztardę z olejem i octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę.

Krok 3

Odstaw na godzinę do lodówki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej