Sałatka z sosem musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z sosem musztardowym

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 łyżek

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

5 sztuk

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, obierz i przekrój na ćwiartki. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, czerwoną cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Parówki obierz, pokrój w grube plasterki. Fasolę z puszki osącz z zalewy, przelej wodą na sitku.

Krok 2

Na sos wymieszaj musztardę z olejem i octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę.

Krok 3

Odstaw na godzinę do lodówki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej