Sałatka z sosem musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z sosem musztardowym

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 łyżek

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

5 sztuk

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, obierz i przekrój na ćwiartki. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, czerwoną cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Parówki obierz, pokrój w grube plasterki. Fasolę z puszki osącz z zalewy, przelej wodą na sitku.

Krok 2

Na sos wymieszaj musztardę z olejem i octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę.

Krok 3

Odstaw na godzinę do lodówki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej