Sałatka z sosem musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z sosem musztardowym

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 łyżek

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

5 sztuk

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, obierz i przekrój na ćwiartki. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, czerwoną cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Parówki obierz, pokrój w grube plasterki. Fasolę z puszki osącz z zalewy, przelej wodą na sitku.

Krok 2

Na sos wymieszaj musztardę z olejem i octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę.

Krok 3

Odstaw na godzinę do lodówki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej