sałatka z grillowanym schabem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z grillowanym schabem i oliwkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki, włożyć do miski.

Krok 2

Pomidora umyć sparzyć i pokroić w półplasterki. Dołożyć do sałaty.

Krok 3

Ogórka umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dołożyć do sałaty

Krok 4

Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w paseczki. Dołożyć do sałaty.

Krok 5

Schab pokroić w paski. Dołożyć do sałaty.

Krok 6

Całość wymieszać, dodać oliwki i skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej