sałatka z grillowanym schabem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z grillowanym schabem i oliwkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki, włożyć do miski.

Krok 2

Pomidora umyć sparzyć i pokroić w półplasterki. Dołożyć do sałaty.

Krok 3

Ogórka umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dołożyć do sałaty

Krok 4

Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w paseczki. Dołożyć do sałaty.

Krok 5

Schab pokroić w paski. Dołożyć do sałaty.

Krok 6

Całość wymieszać, dodać oliwki i skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka francuska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej