
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki, włożyć do miski.
Krok 2
Pomidora umyć sparzyć i pokroić w półplasterki. Dołożyć do sałaty.
Krok 3
Ogórka umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dołożyć do sałaty
Krok 4
Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w paseczki. Dołożyć do sałaty.
Krok 5
Schab pokroić w paski. Dołożyć do sałaty.
Krok 6
Całość wymieszać, dodać oliwki i skropić sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej