
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki, włożyć do miski.
Krok 2
Pomidora umyć sparzyć i pokroić w półplasterki. Dołożyć do sałaty.
Krok 3
Ogórka umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dołożyć do sałaty
Krok 4
Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w paseczki. Dołożyć do sałaty.
Krok 5
Schab pokroić w paski. Dołożyć do sałaty.
Krok 6
Całość wymieszać, dodać oliwki i skropić sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej