sałatka z grillowanym schabem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z grillowanym schabem i oliwkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki, włożyć do miski.

Krok 2

Pomidora umyć sparzyć i pokroić w półplasterki. Dołożyć do sałaty.

Krok 3

Ogórka umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dołożyć do sałaty

Krok 4

Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w paseczki. Dołożyć do sałaty.

Krok 5

Schab pokroić w paski. Dołożyć do sałaty.

Krok 6

Całość wymieszać, dodać oliwki i skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z grillowanym schabem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej