Składniki
90 mililitrów
null
null
2 sztuki
null szczypt
2 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z obu cytryn wyciśnij sok, czosnek przekrój na połowy, a natkę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć mieszankę owoców morza i duś przez kilka minut.
Krok 3
Czosnek zalej sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.
Krok 4
Czosnek wyjmij i wyrzuć, a do soku dodaj oliwę, natkę pietruszki, pieprz i sól. Wszystko razem wymieszaj i polej owoce morza. Podawaj na zimno.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej