Sałatka z owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owoców morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

90 mililitrów

null

null

2 sztuki

null szczypt

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z obu cytryn wyciśnij sok, czosnek przekrój na połowy, a natkę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mieszankę owoców morza i duś przez kilka minut.

Krok 3

Czosnek zalej sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.

Krok 4

Czosnek wyjmij i wyrzuć, a do soku dodaj oliwę, natkę pietruszki, pieprz i sól. Wszystko razem wymieszaj i polej owoce morza. Podawaj na zimno.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej