Sałatka z owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owoców morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

90 mililitrów

null

null

2 sztuki

null szczypt

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z obu cytryn wyciśnij sok, czosnek przekrój na połowy, a natkę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mieszankę owoców morza i duś przez kilka minut.

Krok 3

Czosnek zalej sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.

Krok 4

Czosnek wyjmij i wyrzuć, a do soku dodaj oliwę, natkę pietruszki, pieprz i sól. Wszystko razem wymieszaj i polej owoce morza. Podawaj na zimno.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sernik gotowany
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej