Sałatka z owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owoców morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

90 mililitrów

null

null

2 sztuki

null szczypt

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z obu cytryn wyciśnij sok, czosnek przekrój na połowy, a natkę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mieszankę owoców morza i duś przez kilka minut.

Krok 3

Czosnek zalej sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.

Krok 4

Czosnek wyjmij i wyrzuć, a do soku dodaj oliwę, natkę pietruszki, pieprz i sól. Wszystko razem wymieszaj i polej owoce morza. Podawaj na zimno.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej