Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce i kaczka się lubią, każdy to chyba wie. W Polsce przyrządza się pyszną kaczkę

Krok 2

z jabłkami, Francuzi wolą z pomarańczami. Nie umiałem się opowiedzieć po żadnej ze stron, dlatego zrobiłem miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki.

Krok 3

Natnij skórę na piersiach kaczki. Posmaruj oliwą, natrzyj solą i pieprzem, grilluj, aż mięso będzie z zewnątrz upieczone, ale cały czas różowe w środku. Brzoskwinie i pieczarki posmaruj oliwą, upiecz na grillu. Energicznie wymieszaj oliwę z winem i musztardą (najlepiej w dobrze zakręconym słoiczku), dodaj szalotkę i pieprz. Upieczone mięso kaczki pokrój

Krok 4

w plastry, a pieczarki i brzoskwinie na ćwiartki lub połówki. Ułóż na sałacie, polej sosem. Przed podaniem możesz posypać natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej