Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce i kaczka się lubią, każdy to chyba wie. W Polsce przyrządza się pyszną kaczkę

Krok 2

z jabłkami, Francuzi wolą z pomarańczami. Nie umiałem się opowiedzieć po żadnej ze stron, dlatego zrobiłem miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki.

Krok 3

Natnij skórę na piersiach kaczki. Posmaruj oliwą, natrzyj solą i pieprzem, grilluj, aż mięso będzie z zewnątrz upieczone, ale cały czas różowe w środku. Brzoskwinie i pieczarki posmaruj oliwą, upiecz na grillu. Energicznie wymieszaj oliwę z winem i musztardą (najlepiej w dobrze zakręconym słoiczku), dodaj szalotkę i pieprz. Upieczone mięso kaczki pokrój

Krok 4

w plastry, a pieczarki i brzoskwinie na ćwiartki lub połówki. Ułóż na sałacie, polej sosem. Przed podaniem możesz posypać natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej