
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj i rozdrobnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w kostkę. Natkę umyj i posiekaj.
Krok 3
Bekon pokrój w paski. Usmaż na chrupiąco. Osącz nadmiar tłuszczu.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, cebulą i natką.
Krok 5
Po wymieszaniu sałaty i pieczarek polej je sosem i ułóż paski usmażonego bekonu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej