Sałata z pieczarkami i bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z pieczarkami i bekonem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i rozdrobnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w kostkę. Natkę umyj i posiekaj.

Krok 3

Bekon pokrój w paski. Usmaż na chrupiąco. Osącz nadmiar tłuszczu.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, cebulą i natką.

Krok 5

Po wymieszaniu sałaty i pieczarek polej je sosem i ułóż paski usmażonego bekonu.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z pieczarkami i bekonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z pieczarkami i bekonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z pieczarkami i bekonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z pieczarkami i bekonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z pieczarkami i bekonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z pieczarkami i bekonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z pieczarkami i bekonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z pieczarkami i bekonem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej