
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj i rozdrobnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w kostkę. Natkę umyj i posiekaj.
Krok 3
Bekon pokrój w paski. Usmaż na chrupiąco. Osącz nadmiar tłuszczu.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, cebulą i natką.
Krok 5
Po wymieszaniu sałaty i pieczarek polej je sosem i ułóż paski usmażonego bekonu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej