
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj i rozdrobnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w kostkę. Natkę umyj i posiekaj.
Krok 3
Bekon pokrój w paski. Usmaż na chrupiąco. Osącz nadmiar tłuszczu.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, cebulą i natką.
Krok 5
Po wymieszaniu sałaty i pieczarek polej je sosem i ułóż paski usmażonego bekonu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej