
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj i rozdrobnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w kostkę. Natkę umyj i posiekaj.
Krok 3
Bekon pokrój w paski. Usmaż na chrupiąco. Osącz nadmiar tłuszczu.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, cebulą i natką.
Krok 5
Po wymieszaniu sałaty i pieczarek polej je sosem i ułóż paski usmażonego bekonu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej