
Składniki
10 dekagramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj i osącz, a następnie rozdrobnij palcami.
Krok 2
Cebulę obierz i drobno pokrój razem z jajami. Polej oliwą i dopraw do smaku.
Krok 3
Orzechy laskowe posiekaj i posyp nimi sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej