Sałatka z pomidorów i białej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów i białej fasoli

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli jesteś głodny i chcesz szybko zjeść kolację , zrób po prostu SAŁATKĘ Z POMIDORÓW I BIAŁEJ FASOLI. Podaj do niej świeży wiejski chleb z masłem – i gotowe. Ale jeśli nie lubisz fasoli z puszki, musisz dzień wcześniej namoczyć fasolę suszoną, a potem ją ugotować i ostudzić.

Krok 2

Składniki sosu przełóż do słoika, mocno zakręć i kilkakrotnie potrząśnij, aż powstanie emulsja. Wymieszaj pomidory i pomidorki, zieleninę i osączoną fasolę, polej sosem. Przypraw do smaku, jeszcze raz wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej