Sałatka z pomidorów i białej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów i białej fasoli

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli jesteś głodny i chcesz szybko zjeść kolację , zrób po prostu SAŁATKĘ Z POMIDORÓW I BIAŁEJ FASOLI. Podaj do niej świeży wiejski chleb z masłem – i gotowe. Ale jeśli nie lubisz fasoli z puszki, musisz dzień wcześniej namoczyć fasolę suszoną, a potem ją ugotować i ostudzić.

Krok 2

Składniki sosu przełóż do słoika, mocno zakręć i kilkakrotnie potrząśnij, aż powstanie emulsja. Wymieszaj pomidory i pomidorki, zieleninę i osączoną fasolę, polej sosem. Przypraw do smaku, jeszcze raz wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej