Sałatka z pomidorów i białej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów i białej fasoli

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli jesteś głodny i chcesz szybko zjeść kolację , zrób po prostu SAŁATKĘ Z POMIDORÓW I BIAŁEJ FASOLI. Podaj do niej świeży wiejski chleb z masłem – i gotowe. Ale jeśli nie lubisz fasoli z puszki, musisz dzień wcześniej namoczyć fasolę suszoną, a potem ją ugotować i ostudzić.

Krok 2

Składniki sosu przełóż do słoika, mocno zakręć i kilkakrotnie potrząśnij, aż powstanie emulsja. Wymieszaj pomidory i pomidorki, zieleninę i osączoną fasolę, polej sosem. Przypraw do smaku, jeszcze raz wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zielony koktajl z mango
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej