Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli jesteś głodny i chcesz szybko zjeść kolację , zrób po prostu SAŁATKĘ Z POMIDORÓW I BIAŁEJ FASOLI. Podaj do niej świeży wiejski chleb z masłem – i gotowe. Ale jeśli nie lubisz fasoli z puszki, musisz dzień wcześniej namoczyć fasolę suszoną, a potem ją ugotować i ostudzić.
Krok 2
Składniki sosu przełóż do słoika, mocno zakręć i kilkakrotnie potrząśnij, aż powstanie emulsja. Wymieszaj pomidory i pomidorki, zieleninę i osączoną fasolę, polej sosem. Przypraw do smaku, jeszcze raz wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej