Sałatka z pomidorów i białej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów i białej fasoli

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli jesteś głodny i chcesz szybko zjeść kolację , zrób po prostu SAŁATKĘ Z POMIDORÓW I BIAŁEJ FASOLI. Podaj do niej świeży wiejski chleb z masłem – i gotowe. Ale jeśli nie lubisz fasoli z puszki, musisz dzień wcześniej namoczyć fasolę suszoną, a potem ją ugotować i ostudzić.

Krok 2

Składniki sosu przełóż do słoika, mocno zakręć i kilkakrotnie potrząśnij, aż powstanie emulsja. Wymieszaj pomidory i pomidorki, zieleninę i osączoną fasolę, polej sosem. Przypraw do smaku, jeszcze raz wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i białej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej