Sałatka z liśćmi botwinki z grillowanym łososiem
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
200 gramów
1 łyżka
1 pęczek
5 sztuk
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę i botwinkę umyć, potargać na mniejsze kawałki (jeśli liście ma już miękkie, włóżcie je na noc do zimnej wody – rano będą odżywione i kruche – idealne do sałatki). Pomidory i rzodkiewki umyć pokroić w ćwiartki, ogórka obrać pokroić w kosteczkę, dodać do sałat.
Krok 2
Przygotować marynatę do ryby: wymieszać łyżkę oleju, z sokiem z cytryny i koperkiem siekanym, dodać odrobinę soli, białego pieprzu, wymieszać, natrzeć rybę odstawić na 15 minut, następnie usmażyć na grillu lub patelni.
Krok 3
Przygotować sos: wymieszać oliwę z oliwek, 1 łyżkę oleju, wodę, miód, sos sałatkowy. Polać sałatkę przed podaniem, na wierzch ułożyć kawałki łososia.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej