Sałatka z liśćmi botwinki z grillowanym łososiem
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
200 gramów
1 łyżka
1 pęczek
5 sztuk
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę i botwinkę umyć, potargać na mniejsze kawałki (jeśli liście ma już miękkie, włóżcie je na noc do zimnej wody – rano będą odżywione i kruche – idealne do sałatki). Pomidory i rzodkiewki umyć pokroić w ćwiartki, ogórka obrać pokroić w kosteczkę, dodać do sałat.
Krok 2
Przygotować marynatę do ryby: wymieszać łyżkę oleju, z sokiem z cytryny i koperkiem siekanym, dodać odrobinę soli, białego pieprzu, wymieszać, natrzeć rybę odstawić na 15 minut, następnie usmażyć na grillu lub patelni.
Krok 3
Przygotować sos: wymieszać oliwę z oliwek, 1 łyżkę oleju, wodę, miód, sos sałatkowy. Polać sałatkę przed podaniem, na wierzch ułożyć kawałki łososia.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej