Sałatka z kiszonym kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiszonym kalafiorem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior kiszony można już kupić na każdym targu na stoisku z kiszonkami. Można go też zrobić samemu, robi się go identycznie jak ogórki kiszone.

Krok 2

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy. Marchew kroimy w plasterki. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki.

Krok 3

Wszystkie warzywa mieszamy z sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr rozrobionym z olejem rzepakowym i octem winnym. Posypujemy koperkiem. Wstawiamy na kilka minut do lodówki i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka śniadaniowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej