
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior kiszony można już kupić na każdym targu na stoisku z kiszonkami. Można go też zrobić samemu, robi się go identycznie jak ogórki kiszone.
Krok 2
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy. Marchew kroimy w plasterki. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki.
Krok 3
Wszystkie warzywa mieszamy z sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr rozrobionym z olejem rzepakowym i octem winnym. Posypujemy koperkiem. Wstawiamy na kilka minut do lodówki i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej