Sałatka z kiszonym kalafiorem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior kiszony można już kupić na każdym targu na stoisku z kiszonkami. Można go też zrobić samemu, robi się go identycznie jak ogórki kiszone.

Krok 2

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy. Marchew kroimy w plasterki. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki.

Krok 3

Wszystkie warzywa mieszamy z sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr rozrobionym z olejem rzepakowym i octem winnym. Posypujemy koperkiem. Wstawiamy na kilka minut do lodówki i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiszonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej