Sałatkowy mix przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatkowy mix

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

1 łyżka

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę płuczemy i rwiemy na kawałki.Pomidora kroimy w średniej wielkości kawałki i wsypujemy do sałaty. Cebulę obieramy,przekrajamy na pół i siekamy.Dodajemy odsączony groszek i przygotowany wymieszany z oliwą i wodą sos sałatkowy.Składniki sałatki delikatnie mieszamy.Posypujemy natką pietruszki .

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka warzywna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej