Sałatka z ravioli video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ravioli - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

257 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

150 gramów

50 mililitrów

16 sztuk

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Oliwki przekrój na pół, rukolę umyj, pomidorki przekrój na pół. Dodaj wszystko do sałaty wraz z pomidorkami. Przygotuj sos sałatkowy, łącząc zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Gdy wszystkie składniki będą gotowe, ugotuj ravioli we wrzącej wodzie.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe ravioli dodaj do sałat. Wszystko polej sosem.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu posypaną świeżym parmezanem.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 22.02.2018

    Jakoś za mdłe. Brakuje jakoś sosu lepszego do ravioli

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ravioli - VIDEOSałatka z ravioli - VIDEO

Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.