Składniki
200 gramów
200 gramów
150 gramów
50 mililitrów
16 sztuk
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.

Krok 2
Oliwki przekrój na pół, rukolę umyj, pomidorki przekrój na pół. Dodaj wszystko do sałaty wraz z pomidorkami. Przygotuj sos sałatkowy, łącząc zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Krok 3
Gdy wszystkie składniki będą gotowe, ugotuj ravioli we wrzącej wodzie.

Krok 4
Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe ravioli dodaj do sałat. Wszystko polej sosem.

Krok 5
Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu posypaną świeżym parmezanem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej