Składniki
200 gramów
200 gramów
150 gramów
50 mililitrów
16 sztuk
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.
Krok 2
Oliwki przekrój na pół, rukolę umyj, pomidorki przekrój na pół. Dodaj wszystko do sałaty wraz z pomidorkami. Przygotuj sos sałatkowy, łącząc zawartość opakowania z wodą i oliwą.
Krok 3
Gdy wszystkie składniki będą gotowe, ugotuj ravioli we wrzącej wodzie.
Krok 4
Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe ravioli dodaj do sałat. Wszystko polej sosem.
Krok 5
Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu posypaną świeżym parmezanem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej