Sałatka z ravioli video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ravioli - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
258 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

150 gramów

50 mililitrów

16 sztuk

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Oliwki przekrój na pół, rukolę umyj, pomidorki przekrój na pół. Dodaj wszystko do sałaty wraz z pomidorkami. Przygotuj sos sałatkowy, łącząc zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Gdy wszystkie składniki będą gotowe, ugotuj ravioli we wrzącej wodzie.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe ravioli dodaj do sałat. Wszystko polej sosem.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu posypaną świeżym parmezanem.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 22.02.2018

    Jakoś za mdłe. Brakuje jakoś sosu lepszego do ravioli

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z rabarbarem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ravioli - VIDEOSałatka z ravioli - VIDEO

Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.