Sałatka z ravioli video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ravioli - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
258 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

150 gramów

50 mililitrów

16 sztuk

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Oliwki przekrój na pół, rukolę umyj, pomidorki przekrój na pół. Dodaj wszystko do sałaty wraz z pomidorkami. Przygotuj sos sałatkowy, łącząc zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Gdy wszystkie składniki będą gotowe, ugotuj ravioli we wrzącej wodzie.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe ravioli dodaj do sałat. Wszystko polej sosem.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu posypaną świeżym parmezanem.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 22.02.2018

    Jakoś za mdłe. Brakuje jakoś sosu lepszego do ravioli

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ravioli - VIDEOSałatka z ravioli - VIDEO

Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.