Składniki
200 gramów
200 gramów
150 gramów
50 mililitrów
16 sztuk
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.

Krok 2
Oliwki przekrój na pół, rukolę umyj, pomidorki przekrój na pół. Dodaj wszystko do sałaty wraz z pomidorkami. Przygotuj sos sałatkowy, łącząc zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Krok 3
Gdy wszystkie składniki będą gotowe, ugotuj ravioli we wrzącej wodzie.

Krok 4
Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe ravioli dodaj do sałat. Wszystko polej sosem.

Krok 5
Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu posypaną świeżym parmezanem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej