Sałatka z ravioli video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ravioli - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

247 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

150 gramów

50 mililitrów

16 sztuk

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Oliwki przekrój na pół, rukolę umyj, pomidorki przekrój na pół. Dodaj wszystko do sałaty wraz z pomidorkami. Przygotuj sos sałatkowy, łącząc zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Gdy wszystkie składniki będą gotowe, ugotuj ravioli we wrzącej wodzie.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe ravioli dodaj do sałat. Wszystko polej sosem.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu posypaną świeżym parmezanem.

Sałatka z ravioli - VIDEO - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 22.02.2018

    Jakoś za mdłe. Brakuje jakoś sosu lepszego do ravioli

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ravioli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej