Składniki
200 gramów
200 gramów
150 gramów
50 mililitrów
16 sztuk
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, wysusz i porwij w mniejsze kawałki sałatę radicchio. Przełóż do miski.

Krok 2
Oliwki przekrój na pół, rukolę umyj, pomidorki przekrój na pół. Dodaj wszystko do sałaty wraz z pomidorkami. Przygotuj sos sałatkowy, łącząc zawartość opakowania z wodą i oliwą.

Krok 3
Gdy wszystkie składniki będą gotowe, ugotuj ravioli we wrzącej wodzie.

Krok 4
Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe ravioli dodaj do sałat. Wszystko polej sosem.

Krok 5
Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu posypaną świeżym parmezanem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej