Sałatka z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żółtym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 plastry

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz i porwij na mniejsze kawałki. Pomidor umyj i pokrój w kostkę. Ogórek umyj i pokrój plasterki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Warzywa wymieszaj z pokrojonym w drobniejszą kostkę żółtym serem oraz szczyptą pieprzu. Posyp uprażonymi ziarenkami słonecznika.

Krok 3

Całość polej sosem przygotowanym z jogurtu i sosu sałatkowego Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej