Sałatka z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żółtym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 plastry

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz i porwij na mniejsze kawałki. Pomidor umyj i pokrój w kostkę. Ogórek umyj i pokrój plasterki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Warzywa wymieszaj z pokrojonym w drobniejszą kostkę żółtym serem oraz szczyptą pieprzu. Posyp uprażonymi ziarenkami słonecznika.

Krok 3

Całość polej sosem przygotowanym z jogurtu i sosu sałatkowego Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kiełkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej