Sałatka z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żółtym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 plastry

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz i porwij na mniejsze kawałki. Pomidor umyj i pokrój w kostkę. Ogórek umyj i pokrój plasterki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Warzywa wymieszaj z pokrojonym w drobniejszą kostkę żółtym serem oraz szczyptą pieprzu. Posyp uprażonymi ziarenkami słonecznika.

Krok 3

Całość polej sosem przygotowanym z jogurtu i sosu sałatkowego Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej