
Składniki
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj dokładnie pod bieżącą wodą, oczyść i potnij w dosyć grubą kostkę.
Krok 2
Wymieszaj z rodzynkami, skrop ok. 4 łyżkami likieru kokosowego i odstaw na ok. 1-2 godziny do lodówki.
Krok 3
Podawaj z kawałkami czekolady jako deser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej