
Składniki
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj dokładnie pod bieżącą wodą, oczyść i potnij w dosyć grubą kostkę.
Krok 2
Wymieszaj z rodzynkami, skrop ok. 4 łyżkami likieru kokosowego i odstaw na ok. 1-2 godziny do lodówki.
Krok 3
Podawaj z kawałkami czekolady jako deser.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej