Sałatka z karczochami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z karczochami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 listki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

100 gramów

1 opakowanie

8 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinke i szpinak myjemy. Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Karczochy odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Fett kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy.

Krok 2

Zawartość opakowania sosu sałatkowego mieszamy z oliwa i solą i pieprzem. Dodajemy do zawartości miski i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z karczochami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z karczochami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z karczochami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z karczochami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z karczochami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z karczochami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z karczochami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z karczochami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej