
Składniki
300 gramów
2 puszki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj natkę pietruszki, kapustę pekińską drobno poszatkuj, paprykę pokrój w jak najcieńsze paseczki długości około 3-4 cm, Obierz awokado, wyciśnij sok z cytryny. Na suchej patelni upraż ziarno słonecznika.
Krok 2
Jaja ugotuj na twardo obierz a następnie zetrzyj na tarce, połącz z prażonym ziarnem słonecznika. Awokado rozgnieć widelcem, połącz z sokiem z cytryny, papryką i łyżką majonezu.
Krok 3
Kapustę pomieszaj z połową opakowania czosnkowego, natką pietruszki i połową soku z cytryny. Ściskając kapustę w ręku spraw, żeby zmiękła. Ułóż ją na dnie przeźroczystej miski.
Krok 4
Na kapustę wyciśnij ketchup, lekko rozprowadź go łyżką po wierzchu, na kapuście ułóż odciśniętego z soku tuńczyka.
Krok 5
Wierzch tuńczyka posmaruj majonezem ,ułóż na nim warstwę startych jaj. Na jaja nałóż warstwę pasty z awokado. Wierzch sałatki oprósz resztą przyprawy czosnkowej.

Dobra rada:
Tuńczyka możesz zastąpić wędzoną makrelą. Zdjęcie wspaniałej włoskiej sałatki z tuńczykiem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Anna Jasińska.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej