Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 opakowania
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską opłucz i poszatkuj. Pomidora pokrój na ósemki, a ogórka i ser feta w kostkę. Wymieszaj.
Krok 2
Paprykę potnij w paski, tuńczyka odsącz z zalewy i oba składniki dodaj do kapusty.
Krok 3
Oliwę utrzyj razem z sokiem z cytryny, dopraw do smaku i polej przygotowaną sałatkę. Udekoruj listkami świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej