
Składniki
300 gramów
2 puszki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj natkę pietruszki, kapustę pekińską drobno poszatkuj, paprykę pokrój w jak najcieńsze paseczki długości około 3-4 cm, Obierz awokado, wyciśnij sok z cytryny. Na suchej patelni upraż ziarno słonecznika.
Krok 2
Jaja ugotuj na twardo obierz a następnie zetrzyj na tarce, połącz z prażonym ziarnem słonecznika. Awokado rozgnieć widelcem, połącz z sokiem z cytryny, papryką i łyżką majonezu.
Krok 3
Kapustę pomieszaj z połową opakowania czosnkowego, natką pietruszki i połową soku z cytryny. Ściskając kapustę w ręku spraw, żeby zmiękła. Ułóż ją na dnie przeźroczystej miski.
Krok 4
Na kapustę wyciśnij ketchup, lekko rozprowadź go łyżką po wierzchu, na kapuście ułóż odciśniętego z soku tuńczyka.
Krok 5
Wierzch tuńczyka posmaruj majonezem ,ułóż na nim warstwę startych jaj. Na jaja nałóż warstwę pasty z awokado. Wierzch sałatki oprósz resztą przyprawy czosnkowej.

Dobra rada:
Tuńczyka możesz zastąpić wędzoną makrelą. Zdjęcie wspaniałej włoskiej sałatki z tuńczykiem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Anna Jasińska.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej