Wspaniała włoska sałatka z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską opłucz i poszatkuj. Pomidora pokrój na ósemki, a ogórka i ser feta w kostkę. Wymieszaj.

Krok 1

Paprykę potnij w paski, tuńczyka odsącz z zalewy i oba składniki dodaj do kapusty.

Krok 1

Oliwę utrzyj razem z sokiem z cytryny, dopraw do smaku i polej przygotowaną sałatkę. Udekoruj listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej