Sałatka piękności z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka piękności z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 pęczki

null

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osącz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Łososia pokrój w kostkę, a cebulkę w piórka.

Krok 3

Grejpfruta obierz, podziel na mniejsze cząstki i wymieszaj ze wszystkimi składnikami.

Krok 4

Dodaj osączony z zalewy groszek, posiekany szczypiorek i zalej sałatkę oliwą.

Krok 5

Dopraw do smaku solą i pieprzem, możesz dodać szczyptę cukru. Sałatkę schłodź przed podaniem w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej