Sałatka piękności z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka piękności z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 pęczki

null

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osącz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Łososia pokrój w kostkę, a cebulkę w piórka.

Krok 3

Grejpfruta obierz, podziel na mniejsze cząstki i wymieszaj ze wszystkimi składnikami.

Krok 4

Dodaj osączony z zalewy groszek, posiekany szczypiorek i zalej sałatkę oliwą.

Krok 5

Dopraw do smaku solą i pieprzem, możesz dodać szczyptę cukru. Sałatkę schłodź przed podaniem w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej