
Składniki
1 sztuka
null
null
2 pęczki
null
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osącz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Łososia pokrój w kostkę, a cebulkę w piórka.
Krok 3
Grejpfruta obierz, podziel na mniejsze cząstki i wymieszaj ze wszystkimi składnikami.
Krok 4
Dodaj osączony z zalewy groszek, posiekany szczypiorek i zalej sałatkę oliwą.
Krok 5
Dopraw do smaku solą i pieprzem, możesz dodać szczyptę cukru. Sałatkę schłodź przed podaniem w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej