Sałatka piękności z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka piękności z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 pęczki

null

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osącz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Łososia pokrój w kostkę, a cebulkę w piórka.

Krok 3

Grejpfruta obierz, podziel na mniejsze cząstki i wymieszaj ze wszystkimi składnikami.

Krok 4

Dodaj osączony z zalewy groszek, posiekany szczypiorek i zalej sałatkę oliwą.

Krok 5

Dopraw do smaku solą i pieprzem, możesz dodać szczyptę cukru. Sałatkę schłodź przed podaniem w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kubdari - VIDEO
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej