Sałatka piękności z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka piękności z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 pęczki

null

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osącz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Łososia pokrój w kostkę, a cebulkę w piórka.

Krok 3

Grejpfruta obierz, podziel na mniejsze cząstki i wymieszaj ze wszystkimi składnikami.

Krok 4

Dodaj osączony z zalewy groszek, posiekany szczypiorek i zalej sałatkę oliwą.

Krok 5

Dopraw do smaku solą i pieprzem, możesz dodać szczyptę cukru. Sałatkę schłodź przed podaniem w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka piękności z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Prosta sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej