
Składniki
1 sztuka
null
null
2 pęczki
null
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osącz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Łososia pokrój w kostkę, a cebulkę w piórka.
Krok 3
Grejpfruta obierz, podziel na mniejsze cząstki i wymieszaj ze wszystkimi składnikami.
Krok 4
Dodaj osączony z zalewy groszek, posiekany szczypiorek i zalej sałatkę oliwą.
Krok 5
Dopraw do smaku solą i pieprzem, możesz dodać szczyptę cukru. Sałatkę schłodź przed podaniem w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej