Sałatka ze spaghetti po nicejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze spaghetti po nicejsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trochę zmieniłem przepis na prawdziwą salade nicoise i tak powstała SAŁATKA ZE SPAGHETTI PO NICEJSKU. Dodałem makaron i dzięki temu to już nie jest przystawka, ale prawdziwe, porządne danie. Polecam na solidną kolację albo lżejszy obiad.

Krok 2

Ugotuj makaron w wodzie z kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Odcedź i zahartuj zimną wodą. Do miski przełóż osączonego tuńczyka, rozdrobnij widelcem, dodaj pomidory, anchois, kapary i oliwki. Wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, dodaj jajka, makaron i natkę, posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszaj, podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej