Sałatka ze spaghetti po nicejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze spaghetti po nicejsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trochę zmieniłem przepis na prawdziwą salade nicoise i tak powstała SAŁATKA ZE SPAGHETTI PO NICEJSKU. Dodałem makaron i dzięki temu to już nie jest przystawka, ale prawdziwe, porządne danie. Polecam na solidną kolację albo lżejszy obiad.

Krok 2

Ugotuj makaron w wodzie z kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Odcedź i zahartuj zimną wodą. Do miski przełóż osączonego tuńczyka, rozdrobnij widelcem, dodaj pomidory, anchois, kapary i oliwki. Wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, dodaj jajka, makaron i natkę, posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszaj, podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej