Sałatka ze spaghetti po nicejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze spaghetti po nicejsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trochę zmieniłem przepis na prawdziwą salade nicoise i tak powstała SAŁATKA ZE SPAGHETTI PO NICEJSKU. Dodałem makaron i dzięki temu to już nie jest przystawka, ale prawdziwe, porządne danie. Polecam na solidną kolację albo lżejszy obiad.

Krok 2

Ugotuj makaron w wodzie z kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Odcedź i zahartuj zimną wodą. Do miski przełóż osączonego tuńczyka, rozdrobnij widelcem, dodaj pomidory, anchois, kapary i oliwki. Wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, dodaj jajka, makaron i natkę, posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszaj, podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej