Sałatka ze spaghetti po nicejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze spaghetti po nicejsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trochę zmieniłem przepis na prawdziwą salade nicoise i tak powstała SAŁATKA ZE SPAGHETTI PO NICEJSKU. Dodałem makaron i dzięki temu to już nie jest przystawka, ale prawdziwe, porządne danie. Polecam na solidną kolację albo lżejszy obiad.

Krok 2

Ugotuj makaron w wodzie z kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Odcedź i zahartuj zimną wodą. Do miski przełóż osączonego tuńczyka, rozdrobnij widelcem, dodaj pomidory, anchois, kapary i oliwki. Wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, dodaj jajka, makaron i natkę, posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszaj, podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze spaghetti po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Befsztyk z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej