Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłukać zimną wodą pokroić w kostkę włożyć do miski, skropić oliwą z oliwek i cytryną odstawić na 12 godzin. Wyjąć i osuszyć.

Krok 2

Paprykę rozkroić na pól oczyścić z nasion i białych włókien. Pokroić w drobną kostkę. Cebulę i ogórki obrać drobno pokroić w kostkę.

Krok 3

Sałatkę układać warstwami w misce. Na dno układamy pokrojoną paprykę następnie warstwę śledzi oprószoną czosnkiem, cebulę czerwoną, śledzie oprószone czosnkiem, ogórek, cebulę białą, śledzie. Na wierzch kapary i suszona żurawina. Skropić oliwą z oliwek. Udekorować żurawiną, kaparami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej