
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
300 gramów
1 sztuka
30 dekagramów
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie opłukać, pokroić w kostkę. rodzynki namocz i odstaw na 15 minut. po tym czasie odsącz je.
Krok 2
Banany i kapustę drobno skroić, wymieszać ze śledziami.
Krok 3
Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną, rodzynkami, curry, Mini kostką Pietruszka Knorr, cukrem i pieprzem.
Krok 4
Sosem zaleć sałatkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej