
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
300 gramów
1 sztuka
30 dekagramów
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie opłukać, pokroić w kostkę. rodzynki namocz i odstaw na 15 minut. po tym czasie odsącz je.
Krok 2
Banany i kapustę drobno skroić, wymieszać ze śledziami.
Krok 3
Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną, rodzynkami, curry, Mini kostką Pietruszka Knorr, cukrem i pieprzem.
Krok 4
Sosem zaleć sałatkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































