Sałatka śledziowa z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z bananami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

6

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

300 gramów

1 sztuka

30 dekagramów

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie opłukać, pokroić w kostkę. rodzynki namocz i odstaw na 15 minut. po tym czasie odsącz je.

Krok 2

Banany i kapustę drobno skroić, wymieszać ze śledziami.

Krok 3

Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną, rodzynkami, curry, Mini kostką Pietruszka Knorr, cukrem i pieprzem.

Krok 4

Sosem zaleć sałatkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort włoski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej