Sałatka śledziowa z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z bananami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

6

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

300 gramów

1 sztuka

30 dekagramów

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie opłukać, pokroić w kostkę. rodzynki namocz i odstaw na 15 minut. po tym czasie odsącz je.

Krok 2

Banany i kapustę drobno skroić, wymieszać ze śledziami.

Krok 3

Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną, rodzynkami, curry, Mini kostką Pietruszka Knorr, cukrem i pieprzem.

Krok 4

Sosem zaleć sałatkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej