Sałatka śledziowa z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z bananami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

300 gramów

1 sztuka

30 dekagramów

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie opłukać, pokroić w kostkę. rodzynki namocz i odstaw na 15 minut. po tym czasie odsącz je.

Krok 2

Banany i kapustę drobno skroić, wymieszać ze śledziami.

Krok 3

Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną, rodzynkami, curry, Mini kostką Pietruszka Knorr, cukrem i pieprzem.

Krok 4

Sosem zaleć sałatkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej